Το εμφύτευμα της Neuralink έχει τοποθετηθεί ήδη στον εγκέφαλο δεύτερου ασθενούς

Ο Elon Musk δήλωσε ότι η Neuralink έχει εμφυτεύσει ένα chip στον εγκέφαλο ενός δεύτερου ασθενούς, όπως αναφέρει το Reuters. Η εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας που ανήκει στον Musk, η οποία αναπτύχθηκε για να βοηθήσει ανθρώπους με τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού, τετραπληγία ή αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS), τοποθέτησε το πρώτο της εμφύτευμα σε έναν άνθρωπο ασθενή τον Ιανουάριο του 2024. Σημειωτέον, το εμφύτευμα δεν ήταν αψεγάδιαστο, όπως αποκάλυψε η ίδια η Neuralink τον Μάιο.

Την Παρασκευή, ο Musk βρήκε χρόνο για να μιλήσει σε ένα οκτάωρο (!) podcast με τον ερευνητή του MIT Lex Fridman για τη Neuralink, στο οποίο μίλησε για μια δεύτερη δοκιμή του εμφυτεύματος σε άνθρωπο. Το Reuters σημειώνει ότι ο Musk έδωσε πολύ λίγες λεπτομέρειες για τον αναφερόμενο ασθενή, για τον οποίο ο CEO λέει ότι έχει τραυματισμό του νωτιαίου μυελού παρόμοιο με αυτόν του Arbaugh.

"Δεν θέλω να το γρουσουζέψω, αλλά φαίνεται ότι πήγε εξαιρετικά καλά με το δεύτερο εμφύτευμα", δήλωσε ο Musk. "Υπάρχει πολύ σήμα, πολλά ηλεκτρόδια. Λειτουργεί πολύ καλά".

Ο Fridman έχει πάρει στο παρελθόν συνεντεύξεις από ιδρυτές της Big Tech, συμπεριλαμβανομένου του Mark Zuckerberg, ο οποίος έδωσε τη συνέντευξη στο Metaverse. Ο Nolan Arbaugh, ο πρώτος ασθενής δοκιμής της Neuralink, έδωσε επίσης συνέντευξη στο podcast, μαζί με τον COO και πρόεδρο της εταιρείας DJ Seo, τον επικεφαλής νευροχειρουργό Matthew MacDougall και τον επικεφαλής του λογισμικού διεπαφής εγκεφάλου Bliss Chapman.

[via]

Loading