Το Samsung Galaxy S24 Ultra στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024

Η Samsung Electronics Co., Ltd., Παγκόσμιος Ολυμπιακός και Παραολυμπιακός Συνεργάτης, ανακοίνωσε με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και την Υπηρεσία Αναμετάδοσης Ολυμπιακών Αγώνων (Olympic Broadcasting Services - OBS) μία μοναδική εμπειρία αναμετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 για τους θεατές και τους φιλάθλους. Το νέο, μοναδικό στο είδος του υλικό, το οποίο θα καταγραφεί με το Samsung Galaxy S24 Ultra, θα διαδραματίσει αναπόσπαστο ρόλο στην ιστορικής τελετή έναρξης στον ποταμό Σηκουάνα και στους αγώνες ιστιοπλοΐας των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.

Ως ο Παγκόσμιος Συνεργάτης Ολυμπιακών Αγώνων στην κατηγορία Εξοπλισμός Ασύρματων Επικοινωνιών και Πληροφορικής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, η Samsung θα αξιοποιήσει την προηγμένη τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας και τη συνδεσιμότητα 5G. Η νέα οπτική, που τροφοδοτείται από την καινοτομία Samsung Galaxy, προωθεί την κληρονομιά στους Samsung για  στήριξη των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

«Έχοντας υπάρξει Παγκόσμιος Συνεργάτης για σχεδόν τρεις δεκαετίες, γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε και να επιτρέψουμε στους στους ουσιαστικές συνδέσεις στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες», δήλωσε η Stephanie Choi, EVP & Head of Marketing of Mobile eXperience Business στους Samsung Electronics. «Είναι τιμή στους που συνεργαζόμαστε στενά με τη ΔΟΕ και την OBS για να παρέχουμε υψηλής ποιότητας υλικό που θα αποτελέσει μέρος μιας σειράς πρωτοποριών στο Παρίσι 2024 και θα φέρει στους φιλάθλους των αγώνων, είτε θα βρίσκονται στο σπίτι είτε θα είναι εκεί».

Σε περίπου ένα μήνα, η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά εκτός σταδίου. Το Παρίσι 2024 θα δει 10.500 αθλητές να επιπλέουν στον ποταμό Σηκουάνα με βάρκες που έχουν οριστεί για κάθε εθνική αντιπροσωπεία, σε μια τελετή που φιλοδοξεί να είναι η πιο ανοιχτή και προσβάσιμη τελετή έναρξης στην ιστορία. Ξεκινώντας από τη γέφυρα Austerlitz, η εμβληματική παρέλαση θα ακολουθήσει μια διαδρομή έξι χιλιομέτρων στο κέντρο του Παρισιού, περνώντας από ορισμένες από στους επίσημες εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων, πριν από το μεγάλο φινάλε στους τελετής στο Τροκαντερό.

Το Galaxy S24 Ultra Χαρίζει στους Θεατές Πρώτη Θέση στους Αγώνες 

Για να φέρει τους οπαδούς που βρίσκονται στο σπίτι πιο κοντά στη δράση και να προσφέρει μια προσωπική ματιά στις αντιδράσεις των αθλητών κατά τη διάρκεια αυτού του μοναδικού ταξιδιού, η Samsung θα εγκαταστήσει, κατά την τελετή έναρξης, περισσότερα από 200 smartphones Galaxy S24 Ultra στην πλώρη και στα πλαϊνά κάθε ενός από τα 85 σκάφη των αθλητών. Τα υψηλής ποιότητας HDR πλάνα που θα τραβηχτούν με τις συσκευές Galaxy S24 Ultra θα μεταδοθούν μέσω ενός ιδιωτικού δικτύου 5G που θα τροφοδοτείται από την Orange, τον επίσημο πάροχο δικτύου κινητής τηλεφωνίας του Παρισιού 2024. Η Orange θα εγκαταστήσει περισσότερες από 12 κεραίες 5G κατά μήκος του Σηκουάνα για να δημιουργήσει το πρώτο αυτόνομο δίκτυο 5G στη Γαλλία, καθώς αυτή η συνεργασία έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίσει μια απρόσκοπτη εμπειρία συνδεσιμότητας και προβολής 5G για τους φιλάθλους, σε όλο τον κόσμο.

Η Samsung θα αναπτύξει επίσης την ίδια τεχνολογία για τους αγώνες ιστιοπλοΐας στη Μασσαλία, εγκαθιστώντας το Galaxy S24 Ultra σε κάθε αγωνιστικό σκάφος, επιτρέποντας στους φιλάθλους να βιώσουν τη συγκίνηση του αγώνα μαζί με τους αγαπημένους τους Ολυμπιονίκες και επιτρέποντάς τους να συμμετάσχουν πραγματικά στη δράση.

Η συγκεκριμένη ενέργεια παρουσίασε ένα σύνολο νέων προκλήσεων και μήνες έρευνας, ανάπτυξης και δοκιμών - σε στενή συνεργασία με την OBS και την Orange - για να εξασφαλιστεί η ποιότητα του βίντεο και η απόδοση της συνδεσιμότητας σε διάφορες υδάτινες επιφάνειες και καιρικές συνθήκες, οι οποίες μπορεί να κυμαίνονται από πολύ θυελλώδεις με τεράστια κύματα ή εξαιρετικά ζεστές και ηλιόλουστες. Η Samsung και οι συνεργάτες της αντιμετώπισαν αυτές τις προκλήσεις αξιοποιώντας τα χαρακτηριστικά οπτικής σταθεροποίησης εικόνας (OIS) του Galaxy S24 Ultra, αυξάνοντας την ισχύ μετάδοσης και εγκαθιστώντας πύργους αναμετάδοσης στο σκάφος καταδίωξης για να εξασφαλίσουν μια απρόσκοπτη εμπειρία ζωντανής μετάδοσης για τους θεατές.

"Ως διοργανωτής των Ολυμπιακών Αγώνων, είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή τη συνεργασία με τη Samsung, η οποία θα επιτρέψει μια πραγματικά πρωτότυπη προοπτική του Παρισιού 2024, εξελίσσοντας τον τρόπο με τον οποίο οι φίλαθλοι θα βιώσουν τους Αγώνες", δήλωσε ο Yiannis Exarchos, Διευθύνων Σύμβουλος της OBS. "Η τελευταία καινοτομία της Samsung για κινητά τηλέφωνα θα επιτρέψει σε εκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον κόσμο να ζήσουν το πνεύμα, τη δράση και το συναίσθημα της Τελετής Έναρξης και των αγώνων ιστιοπλοΐας μαζί με τους αγαπημένους τους αθλητές, σε πραγματικό χρόνο".

Η Μακροχρόνια Συνεισφορά της Samsung στους Αγώνες

Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί το επόμενο στάδιο της μακροχρόνιας δέσμευσης της Samsung, σε στενή συνεργασία με τη ΔΟΕ, να προωθήσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό και να προσφέρει τεχνολογία αιχμής στους Αγώνες. Η συνεργασία ξεκίνησε το 1998 με το πρώτο πρόγραμμα "Call Home", το οποίο επέτρεψε σε σχεδόν 2.500 αθλητές να μιλήσουν δωρεάν με τις οικογένειές τους που βρίσκονταν στην πατρίδα τους, όταν η πρόσβαση σε κινητά τηλέφωνα ήταν περιορισμένη. Συνεχίστηκε με την εφαρμογή Wireless Olympic Works (WOW), την πρώτη επίσημη υπηρεσία ενημέρωσης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο κινητό τηλέφωνο. Η εφαρμογή WOW παρουσιάστηκε στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων μέσω των κινητών τηλεφώνων Palm OS που παρείχε η Samsung στην Αθήνα το 2004 και στη συνέχεια έγινε διαθέσιμη στο κοινό στο Βανκούβερ το 2010, παρέχοντας στους φιλάθλους τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις κατά τη διάρκεια των Αγώνων απευθείας στο κινητό τους τηλέφωνο.

Εκτός από την προώθηση της καινοτομίας σε κινητές συσκευές, η Samsung συνέβαλε επίσης στον τρόπο με τον οποίο οι αθλητές και το προσωπικό συνδέονται και επικοινωνούν κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Από το Ναγκάνο του 1998, η Samsung έχει προμηθεύσει τους αθλητές και το προσωπικό με συνολικά περισσότερα από 120.000 προϊόντα κινητών συσκευών.

Loading