Το TikTok ετοιμάζεται να αλλάξει ριζικά λόγω AI

Καμία πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι ασφαλής από την τρέλα της τεχνητής νοημοσύνης, και το TikTok δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Η εταιρεία εισάγει νέα avatars που δημιουργούνται από AI για χρήση από τους δημιουργούς περιεχομένου. Τα νέα εργαλεία βασίζονται στη σουίτα διαφημίσεων Symphony generative AI που ανακοίνωσε η TikTok τον περασμένο μήνα. Χρησιμοποιώντας τα Symphony Digital Avatars, οι δημιουργοί και τα brands του TikTok θα μπορούν να δημιουργούν προσαρμόσιμα avatars που περιλαμβάνουν τη μεταγλώττιση της Symphony AI για παγκόσμια μετάφραση.

"Στο TikTok, στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε τους δημιουργούς και να προωθήσουμε τη δημιουργικότητά τους σε ένα παγκόσμιο κοινό με τη δύναμη της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης", δήλωσε ο Andy Yang, επικεφαλής του δημιουργικού προϊόντος στο TikTok. "Τα Symphony Digital Avatars ξεκλειδώνουν μια νέα οδό για τους δημιουργούς ώστε να κλιμακώσουν τις ευκαιρίες τους με τις εμπορικές εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος μας είναι να τροφοδοτήσουμε την οικονομία των δημιουργών επενδύοντας σε δημιουργικές λύσεις που προκαλούν χαρά, φαντασία και δράση".

Θα υπάρχουν δύο τύποι ψηφιακών Avatars που θα είναι διαθέσιμοι για τους δημιουργούς. Το πρώτο, τα Stock Avatars, είναι προκατασκευασμένα avatars που χρησιμοποιούν πληρωμένους ηθοποιούς με άδεια για εμπορική χρήση. Είναι διαθέσιμα σε διάφορα υπόβαθρα, εθνικότητες και πάνω από 30 γλώσσες. Το άλλο είναι τα Custom Avatars, όπου οι δημιουργοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν το δικό τους ομοίωμα για να δημιουργήσουν ένα πολύγλωσσο άβαταρ με τη δική τους εμπορική IP.

Υπάρχει προφανώς μια ενδιαφέρουσα οπτική γωνία προσβασιμότητας εδώ, με τους διεθνείς TikTokers να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα πιο παγκόσμιο κοινό. Οι αγγλόφωνοι TikTokers μπορεί να έχουν πρόσβαση στην αγορά της Κίνας και αντίστροφα. Κατά κάποιον τρόπο, αυτό θα μπορούσε να είναι μια σημαντική ώθηση στην ποικιλομορφία της πλατφόρμας.

Από την άλλη πλευρά, είναι επίσης εύκολο να δούμε κακόβουλους παράγοντες να χρησιμοποιούν τα ψηφιακά Avatars για ποταπούς σκοπούς. Το εκδικητικό πορνό που δημιουργείται από τεχνητή νοημοσύνη έχει ήδη γίνει ένα μεγάλο πρόβλημα, οπότε το TikTok θα πρέπει να έχει σημαντικές πολιτικές και εποπτεία για τη συγκράτηση του περιεχομένου για να βοηθήσει στην αποτροπή αυτού του φαινομένου, κάτι για το οποίο δεν έχει το καλύτερο ιστορικό επί του παρόντος.

Τέλος, υπάρχει το ζήτημα του πώς αυτό αποτελεί ένα ακόμη ενδιάμεσο επίπεδο μεταξύ των δημιουργών και του κοινού τους. Σίγουρα υπάρχει απώλεια της προσωπικής σύνδεσης μεταξύ των δημιουργών και του κοινού τους, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη αναλαμβάνει μεγάλο μέρος της "φυσικής" εργασίας που οδηγούσε στη δημιουργία περιεχομένου. Ανεξάρτητα από αυτό, φαίνεται απίθανο ότι η τάση της AI θα σταματήσει σύντομα, και καλώς ή κακώς, το TikTok θα γεμίσει σύντομα με ψηφιακά avatars που δημιουργούνται από την AI. Είναι επίσης πιθανό να δούμε παρόμοια χαρακτηριστικά να αναπτύσσονται σε εναλλακτικές λύσεις του TikTok, όπως το Snapchat, το Instagram Reels και άλλα.

[via]

Loading