Το X ξεκινά να κρύβει τα likes από σήμερα

Το X, πρώην Twitter, θα αρχίσει επίσημα να αποκρύπτει τα δημόσια «likes» στις αναρτήσεις, αρχής γενομένης από σήμερα. Η είδηση προέρχεται από πηγή της εταιρείας, όπως αναφέρει το Verge.

Ο διευθυντής μηχανικής του X, Haofei Wang, επιβεβαίωσε την είδηση στο X τότε, λέγοντας σε μια ανάρτηση: «Τα δημόσια likes δίνουν κίνητρα για λάθος συμπεριφορά. Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι αποθαρρύνονται από το να κάνουν like σε περιεχόμενο που μπορεί να είναι «ακραίο», φοβούμενοι αντίποινα από trolls ή για να προστατεύσουν τη δημόσια εικόνα τους. Σύντομα θα μπορείτε να κάνετε like χωρίς να ανησυχείτε ποιος μπορεί να το δει».

Ο Elon Musk, ιδιοκτήτης του X τα τελευταία δύο χρόνια, μοιράστηκε την είδηση στην πλατφόρμα του επίσης σήμερα, γράφοντας: «Είναι σημαντικό να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να κάνουν like στις αναρτήσεις χωρίς να δέχονται επίθεση επειδή το κάνουν!»

Στη θέση των δημόσιων likes, τα ιδιωτικά likes θα είναι μια επιλογή, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στους συνδρομητές Premium του X. Για τους υπόλοιπους, ο αριθμός των likes σε μια δημοσίευση θα εξακολουθεί να είναι ορατός και οι χρήστες θα μπορούν επίσης να βλέπουν ποιος έχει κάνει like στις δημοσιεύσεις τους.

Loading