Το YouTube κρύβει πλέον το κουμπί Skip για τις διαφημίσεις και στη mobile έκδοση του

Το YouTube βασίζεται ιδιαίτερα στις διαφημίσεις για την παραγωγή κερδών, η οποία παίρνει πολλές μορφές, όπως χορηγούμενες συστάσεις βίντεο και κατάλληλα τμήματα διαφημίσεων που προηγούνται και διακόπτουν βίντεο. Παρότι οι διαφημίσεις διατηρούν το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου της υπηρεσίας ελεύθερο για παρακολούθηση, μερικές φορές μπορεί να είναι ενοχλητικές, ειδικά εάν πρόκειται για διπλά σποτ. Ωστόσο, το YouTube επιτρέπει την παράλειψη τους μετά τα πρώτα δευτερόλεπτα. Δυστυχώς, όμως, το χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης για τη διαθεσιμότητα της επιλογής Skip φαίνεται να εξαφανίζεται.

Η επιμονή του YouTube να δείχνει στους θεατές διαφημίσεις έχει πάρει πολλές άσχημες μορφές, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων που δεν μπορούν να παραλειφθούν και των πιο πρόσφατων πρωτοβουλιών, όπως η εμφάνιση διαφημίσεων κατά την παύση του περιεχομένου. Αυτές οι προσπάθειες συνδέονται επίσης με την καταστολή της εταιρείας στα ad blockers. Για πολλούς χρήστες, ωστόσο, η αναμονή μερικών δευτερολέπτων και στη συνέχεια η παράλειψη της διαφήμισης δεν αποτελεί μεγάλη ταλαιπωρία, ειδικά από τη στιγμή που βλέπετε ένα χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης μέχρι να εμφανιστεί το κουμπί Skip.

Την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, οι χρήστες στην desktop έκδοση της υπηρεσίας παρατήρησαν ένα γκρίζο ορθογώνιο που καλύπτει το κουμπί Skip μέχρι να μπορεί να χρησιμοποιηθεί, χωρίς να εμφανίζεται ένα κυκλικό χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης. Εκείνη τη στιγμή, υποψιαζόμασταν ότι επρόκειτο για μια περιορισμένη δοκιμή, αλλά τώρα φαίνεται να επεκτείνεται ευρύτερα, μιας και κάποιοι χρήστες εντόπισαν παρόμοια συμπεριφορά στην εφαρμογή YouTube για Android.

Αυτό μοιάζει με σκόπιμη κίνηση για να οδηγήσει τους χρήστες να πιστέψουν ότι μια διαφήμιση δεν μπορεί να παραλειφθεί, επειδή δεν θα δουν αρχικά ένα κουμπί Skip. Προς το παρόν, δεν έχουμε ακούσει τίποτα για τέτοια σχέδια από επίσημες πηγές, οπότε θα μπορούσε ακόμα να πρόκειται για μια εκτεταμένη δοκιμή.

[via]

Loading