Το YouTube λανσάρει νέα εργαλεία γονικού ελέγχου για τους λογαριασμούς των εφήβων

Το YouTube ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι εγκαινιάζει μια νέα λειτουργία που επικεντρώνεται στη γονική εποπτεία των λογαριασμών των εφήβων. Η προαιρετική λειτουργία επιτρέπει στους γονείς να συνδέσουν το λογαριασμό τους στο YouTube με το λογαριασμό του εφήβου τους, προκειμένου να αποκτήσουν εικόνα της διαδικτυακής τους δραστηριότητας στην πλατφόρμα.

Μόλις συνδεθούν, οι γονείς θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις σχετικά με τη δραστηριότητα του καναλιού του εφήβου τους, όπως νέα uploads βίντεο, συνδρομές και σχόλια που έχουν αναρτηθεί. Οι γονείς θα λαμβάνουν επίσης ειδοποιήσεις μέσω email για σημαντικά γεγονότα, όπως η έναρξη ενός live streaming. Ωστόσο, το YouTube αναφέρει ότι η σύνδεση των λογαριασμών δεν θα επηρεάσει το περιεχόμενο που προτείνεται στους εφήβους μέσω του αλγορίθμου.

Με τα νέα εργαλεία εποπτείας, οι γονείς μπορούν να βλέπουν πότε ο έφηβός τους ανεβάζει ιδιωτικά βίντεο ή αλλάζει τις ρυθμίσεις απορρήτου των υφιστάμενων uploads. Ενώ οι έφηβοι θα εξακολουθούν να έχουν τον έλεγχο του δικού τους καναλιού και των ρυθμίσεων απορρήτου, οι γονείς μπορούν πλέον να ενημερώνονται για τη διαδικτυακή τους συμπεριφορά.

Το YouTube ανέπτυξε τη λειτουργία αυτή με τη συμβολή της Youth and Families Advisory Committee (Συμβουλευτική Επιτροπή Νέων και Οικογενειών). Βασίζεται στους υφιστάμενους γονικούς ελέγχους για μικρότερα παιδιά κάτω των 13 ετών. Οι νέοι έλεγχοι προορίζονται για τους εφήβους που είναι σε νόμιμη ηλικία για να χρησιμοποιούν διαδικτυακές υπηρεσίες, αλλά μπορεί να εξακολουθούν να επωφελούνται από τη γονική καθοδήγηση.

Από αυτή την εβδομάδα, οι γονείς θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις νέες επιλογές εποπτείας μέσω του Family Center του YouTube. Μπορούν να συνδέσουν τον λογαριασμό τους με τον λογαριασμό του εφήβου τους και να αποκτήσουν πληροφορίες. Είναι σημαντικό ότι η σύνδεση του λογαριασμού δεν επιτρέπει στους γονείς να αλλάξουν την ηλικία του παιδιού τους στην πλατφόρμα, καθώς το YouTube βασίζεται στις πληροφορίες ηλικίας που παρέχονται κατά την εγγραφή του λογαριασμού.

Η λειτουργία θα επεκταθεί παγκοσμίως στους χρήστες τις επόμενες εβδομάδες. Το YouTube παρέχει επίσης επιπλέον πόρους για να βοηθήσει τους γονείς να καθοδηγήσουν τους εφήβους στην υπεύθυνη δημιουργία περιεχομένου.

[via]

Loading