Το YouTube πραγματοποιεί δοκιμές μιας νέας λειτουργίας που επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα videos στην αρχική τους ροή με βάση το χρώμα, δημιουργώντας μια πιο οπτικά συνεκτική και ευχάριστη εμπειρία κατά την περιήγηση. Το 9to5Google αναφέρει ότι είδε να εμφανίζεται ένα νέο παράθυρο προτροπής στην εφαρμογή YouTube για φορητές συσκευές, το οποίο ρωτά τους χρήστες αν "επιθυμούν κάτι νέο", με επιλογές για τη δημιουργία μιας ροής video με βάση τις κόκκινες, μπλε ή πράσινες αποχρώσεις.
Πρόκειται για μια πειραματική λειτουργία και δεν έχει κυκλοφορήσει σε ευρεία κλίμακα. Η εκπρόσωπος του YouTube, Allison Toh, επιβεβαίωσε ότι προς το παρόν είναι διαθέσιμη σε "επιλεγμένους χρήστες σε κινητές συσκευές Android και iOS". Ωστόσο, η εταιρεία δεν εξήγησε γιατί αναπτύσσει ένα τέτοιο χαρακτηριστικό, ούτε έδωσε χρονοδιάγραμμα για το πότε (ή αν) θα γίνει ευρύτερα διαθέσιμο.
Η επιλογή ενός χρωματικού φίλτρου δεν αντικαθιστά το υπάρχον feed της αρχικής σας σελίδας. Αντίθετα, τα αποτελέσματα που συντονίζονται με το χρώμα εμφανίζονται ως μια νέα επιλογή feed που βρίσκεται στο επάνω μέρος της εφαρμογής YouTube. Ο ακριβής τρόπος με τον οποίο φιλτράρονται αυτά τα βίντεο δεν είναι απολύτως σαφής. Φαίνεται να βασίζεται στα πιο εμφανή χρώματα που εμφανίζονται στα thumbnails, αλλά μπορεί ενδεχομένως να αναλύεται ολόκληρο το video για να εντοπιστεί αν το συγκεκριμένο χρώμα κυριαρχεί σε όλο το εύρος του. Ανεξάρτητα από αυτό, η λειτουργία φαίνεται να είναι αποκλειστικά μια αισθητική επιλογή, καθώς δεν υπάρχει τίποτα που να συνδέει με άλλο τρόπο τα φιλτραρισμένα αποτελέσματα με βάση το θέμα ή το περιεχόμενο.
Αν και ενδεχομένως να είναι ένας ασυνήθιστος τρόπος ταξινόμησης των videos, η χρωματική αρμονία είναι μια στρατηγική μάρκετινγκ που παρατηρείται σε ένα πλήθος βιομηχανιών. Οι επιχειρήσεις στο Instagram, ιδίως εκείνες που ανήκουν στον τομέα της μόδας και της ομορφιάς, συντονίζουν συχνά τις αναρτήσεις τους για να διασφαλίσουν ότι το κύριο feed τους ρέει ομαλά από το ένα χρωματικό θέμα στο επόμενο. Μια ευρέως αναφερόμενη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Winnipeg διαπίστωσε ότι έως και το 90% της αξιολόγησής μας για τους ανθρώπους και τα προϊόντα βασίζεται μόνο στο χρώμα.
[via]