Τώρα μπορείς να παίζεις το original Diablo μέσα από τον browser

Μπορούμε πλέον να παίξουμε το original Diablo (και το expansion του, Hellfire) σχεδόν σε οποιονδήποτε web browser σε οποιονδήποτε υπολογιστή, με γενικά εξαιρετική απόδοση και χειρισμούς που λειτουργούν όπως αναμενόταν. Όλα αυτά χάρη σε ένα open source project που δημοσιεύτηκε στο GitHub με την ονομασία Diabloweb και το οποίο κυκλοφορεί τώρα από developers παιχνιδιών στο X.

Στο αρχείο README στο repository του project στο GitHub, ο προγραμματιστής του project (d07RiV) σημειώνει ότι βασίζεται στο DevilutionX, ένα άλλο open source project που έκανε πολλή δουλειά για να κάνει το Diablo να τρέχει καλά στα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα.

«Τροποποίησα τον κώδικα για να αφαιρέσω όλες τις εξαρτήσεις και εξέθεσα την ελάχιστη απαιτούμενη διεπαφή με JS, επιτρέποντας στο παιχνίδι να μεταγλωττιστεί σε WebAssembly», γράφει ο d07RiV. «Ο χειρισμός συμβάντων (ειδικά στα μενού) έπρεπε να τροποποιηθεί σημαντικά για να ταιριάζει στο μοντέλο JS».

Είναι πολύ εύκολο να το ρυθμίσετε, απλά επισκέπτεστε την ιστοσελίδα, ανεβάζετε ένα αρχείο και ξεκινάτε. Πρέπει να ανεβάσετε ένα αρχείο επειδή το project δεν περιλαμβάνει τα αρχεία του παιχνιδιού Diablo - θα πρέπει να τα παρέχετε με τη μορφή του αρχείου DIABDAT.MPQ στον κατάλογο εγκατάστασης του Diablo.

Υπάρχουν τρεις νόμιμοι τρόποι για να προμηθευτείτε αυτό το αρχείο MPQ. Πρώτον, μπορείτε, φυσικά, να αποκτήσετε ένα φυσικό αντίγραφο του αρχικού παιχνιδιού. Εναλλακτικά, μπορείτε να αγοράσετε το παιχνίδι στο GOG και να το εγκαταστήσετε, και στη συνέχεια να τραβήξετε το αρχείο από τον κατάλογο εγκατάστασης.

Υπάρχει επίσης μια έκδοση shareware του Diablo, και μπορείτε να τραβήξετε το αρχείο SPAWN.MPQ από αυτό, και λειτουργεί μια χαρά. Αυτό δεν είναι όμως το πλήρες παιχνίδι, οπότε είναι περισσότερο για να το δοκιμάσετε.

Loading