WhatsApp: Έρχεται μετάφραση σε πραγματικό χρόνο με τη βοήθεια του...Samsung Galaxy AI;

Μια από τις πιο δημοφιλείς χρήσεις των on-device LLMs μέχρι στιγμής είναι η μετάφραση και είναι κάτι στο οποίο η σουίτα Galaxy AI της Samsung είναι πραγματικά καλή. Σύντομα, η Samsung θα επεκτείνει το Galaxy AI σε third-party εφαρμογές, και αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το WhatsApp και το Google Meet.

Τον περασμένο μήνα, η Samsung ανακοίνωσε τα σχέδιά της να φέρει την υπηρεσία "Live Translate" του Galaxy AI σε third-party εφαρμογές. Η λειτουργία ξεκίνησε στην εφαρμογή Phone της Samsung και επιτρέπει στους χρήστες να μεταγλωττίζουν τηλεφωνικές κλήσεις σε πραγματικό χρόνο μεταξύ δύο διαφορετικών γλωσσών.

Σύμφωνα με τον αξιόπιστο tipster για θέματα της Samsung, τον Ice Universe, το WhatsApp μπορεί να είναι μία από τις πρώτες εφαρμογές που θα υποστηρίζουν κάτι τέτοιο.

Σε μια δημοσίευση στο Twitter/X, ο Ice αναφέρει ότι το Galaxy AI "θα τροφοδοτήσει" τη μετάφραση σε πραγματικό χρόνο στο WhatsApp. Δεν υπάρχουν πολλά συμφραζόμενα εδώ για να δούμε πώς θα λειτουργήσει αυτό, αλλά μπορούμε να δούμε δύο πιθανότητες. Από τη μία πλευρά, είναι πιθανό η Samsung και η Meta να συνεργάζονται για να ενσωματώσουν το Galaxy AI απευθείας στο WhatsApp. Από την άλλη, είναι απολύτως πιθανό η Samsung να αναπτύσσει ένα είδος "επικάλυψης" για το Live Translate που λειτουργεί με άλλες εφαρμογές. Ωστόσο, είναι πραγματικά δύσκολο να γνωρίζουμε σε αυτό το σημείο.

Σε ένα μεταγενέστερο tweet, ο Ice υποδηλώνει ότι τόσο το Google Meet όσο και το WeChat θα υποστηρίζουν επίσης τη μετάφραση του Galaxy AI, γεγονός που μας υποδηλώνει ότι η δουλειά που γίνεται εδώ αναλαμβάνεται από τη Samsung και όχι από τους κατασκευαστές των εφαρμογών.

Ενδεχομένως θα έχουμε κάποια ενημέρωση στη αυριανή παρουσίαση των νέων foldables της Samsung.

Loading