WhatsApp: Έρχονται οι μεταγραφές φωνητικών μηνυμάτων και στο Android

Σύμφωνα με μια νέα αναφορά, το WhatsApp αναπτύσσει μια νέα λειτουργία μεταγραφής φωνητικών μηνυμάτων για τους χρήστες της beta έκδοσης στο Android. Αυτή η νέα λειτουργία ενισχύει την προσβασιμότητα και την ευκολία για τους χρήστες και φέρεται να είναι διαθέσιμη με την έκδοση beta 2.24.15.5 του WhatsApp για συσκευές Android.

Η λειτουργία μεταγραφής φωνητικών μηνυμάτων του WhatsApp επιτρέπει στους χρήστες να διαβάζουν μεταγραφές φωνητικών σημειώσεων απευθείας μέσα από την εφαρμογή. Αυτή η λειτουργία διευκολύνει τους χρήστες να διαβάζουν τις φωνητικές σημειώσεις, ειδικά για όσους έχουν προβλήματα ακοής ή αν βρίσκονται σε θορυβώδη περιβάλλοντα όπου η ακρόαση των ηχητικών μηνυμάτων μπορεί να είναι δύσκολη.

Όπως εντοπίστηκε από το WABetaInfo, η λειτουργία μεταγραφής φωνητικών μηνυμάτων λειτουργεί εντός της συσκευής του χρήστη, ώστε να διασφαλίζεται το απόρρητο. Για να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία, οι χρήστες πρέπει να τρέχουν την τελευταία έκδοση beta του WhatsApp Android 2.24.15.5. Μπορούν να κατεβάσουν πακέτα δεδομένων διαφορετικών γλωσσών, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών, ισπανικών, πορτογαλικών (Βραζιλία), χίντι και ρωσικών.

Η λειτουργία μεταγραφής φωνητικών μηνυμάτων διευκολύνει τους χρήστες να αποκτήσουν μια γρήγορη πρόσβαση σε μακροσκελή φωνητικά μηνύματα, χωρίς να χρειάζεται να τα ακούσουν ολόκληρα. Εκτός αυτού, εξοικονομεί χρόνο και καθιστά την επικοινωνία πιο αποτελεσματική.

Επί του παρόντος, η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε ένα περιορισμένο σύνολο χρηστών beta και αναμένεται να επεκταθεί σταδιακά και σε άλλους χρήστες. Εκτός από αυτό το χαρακτηριστικό, το WhatsApp φέρεται επίσης να εργάζεται πάνω σε ένα χαρακτηριστικό που τους επιτρέπει να γνωρίζουν τι προστίθεται σε μια ομαδική συνομιλία. Οι πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες μέσω μιας ειδικής κάρτας πλαισίου, η οποία θα περιέχει επίσης πληροφορίες όπως το ποιος δημιούργησε την ομάδα, τον σκοπό της δημιουργίας της ομάδας και πληροφορίες σχετικά με τον δημιουργό της ομάδας.

Αυτό επιτρέπει την ενίσχυση της ασφάλειας των χρηστών και είναι χρήσιμο για τους χρήστες που προστίθενται σε ομαδικές συνομιλίες από άγνωστους αριθμούς. Οι χρήστες μπορούν να ελέγξουν τη νομιμότητα της πρόσκλησης και να λάβουν τεκμηριωμένη απόφαση εάν επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ομάδα ή όχι.

[via]

Loading