WhatsApp: Σύντομα θα προεπιλέγεις το ανέβασμα φωτο/video σε HD ανάλυση

Την περασμένη χρονιά, το WhatsApp πρόσθεσε επιτέλους τη δυνατότητα να μοιραζόμαστε φωτογραφίες (και, αργότερα, videos) σε ποιότητα HD. Δυστυχώς, η λειτουργία αυτή είχε έναν μεγάλο περιορισμό: Έπρεπε να θυμάστε να την επιλέγετε κάθε φορά που ανεβάζατε μια φωτογραφία, διαφορετικά θα ανεβαζόταν σε τυπική, SD ανάλυση. Τώρα, όπως εντοπίστηκε από το Android Police, το WhatsApp προσθέτει την επιλογή να επιλέγετε την κοινή χρήση υψηλής ποιότητας ανάλυσης για εικόνες και βίντεο ώστε να είναι η προεπιλεγμένη.

Η νέα λειτουργία, η οποία κυκλοφορεί προς το παρόν στην τελευταία beta έκδοση του WhatsApp, θα πρέπει να εμφανίζεται στο μενού Settings (Ρυθμίσεις) της εφαρμογής στην ενότητα Storage and data (Αποθήκευση και δεδομένα), όπου μπορείτε να πατήσετε Media upload quality (Ποιότητα μεταφόρτωσης μέσων) για να επιλέξετε ποιότητα HD, αν το επιθυμείτε.

Εάν προτιμήσετε την επιλογή ποιότητας HD, το WhatsApp θα σας προειδοποιήσει ότι η αποστολή των φωτογραφιών και των videos θα είναι πιο αργή και μπορεί να είναι έξι φορές μεγαλύτερη. Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό αφορά μόνο το ανέβασμα πολυμέσων και όχι τα status updates.

Αυτή είναι ακόμα μια επιλογή beta, και δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το πότε (ή αν) θα φτάσει στην επίσημη έκδοση, αλλά δεδομένου ότι αρκετοί άνθρωποι έχουν αναφέρει ότι την είδαν στην beta, πιθανότατα θα γίνει επίσημα διαθέσιμη για όλους σύντομα.

Loading