WhatsApp: Τα usernames θα έρθουν με μια πολύ χρήσιμη έξτρα λειτουργία

Η ομάδα ανάπτυξης του WhatsApp εργάζεται εδώ και καιρό επάνω στην προσθήκη υποστήριξης για usernames, και ενώ αυτή η λειτουργία δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει στο κοινό, η υπηρεσία έχει συμπεριλάβει τώρα μια ενδιαφέρουσα πτυχή. Στην τελευταία έκδοση beta του WhatsApp για Android (2.24.18.2), μπορείτε να ορίσετε ένα PIN για το username σας, ώστε άτομα με τα οποία δεν έχετε αλληλεπιδράσει στο παρελθόν να μην μπορούν να σας στείλουν μήνυμα απλώς επειδή γνωρίζουν το username σας.

Αυτό ακούγεται σαν ένα απίστευτα χρήσιμο χαρακτηριστικό που θα πρέπει να μειώσει το spam (το οποίο είναι ένα κυρίαρχο ζήτημα στο WhatsApp αυτές τις μέρες). Με το PIN, αν κάποιος με τον οποίο δεν έχετε αλληλεπιδράσει ξανά στο WhatsApp θέλει να σας στείλει μήνυμα, δεν θα πρέπει να γνωρίζει μόνο το username σας, αλλά και το PIN σας (το οποίο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον τετραψήφιο).

Από την άλλη πλευρά, οι συνομιλίες με άτομα με τα οποία είστε ήδη σε επαφή θα συνεχιστούν σαν να μην άλλαξε τίποτα, ακόμη και όταν τα usernames εφαρμοστούν για όλους. Ωστόσο, δεν είναι σαφές πότε η λειτουργία των usernames ή η υποστήριξη του PIN θα βγει από τη beta έκδοση.

[via]

Loading