Windows 11: Ακόμα πιο απρόσκοπτη η επικοινωνία με Android smartphone

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το Windows 11 θα ενσωματώσει σύντομα το Android smartphone σας στο μενού κοινής χρήσης στις επόμενες ενημερώσεις. Ξεκινώντας από τώρα για τους Windows 11 Insiders, το μενού κοινής χρήσης του Windows θα επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν αρχεία, links και άλλα από τους υπολογιστές τους απευθείας στα Android smartphones τους. Αυτό θα προσθέσει μια συντόμευση "My Phone" στο μενού κοινής χρήσης.

Όλα αυτά λειτουργούν μέσω του Phone Link, της υπηρεσίας που συνδέει το Windows και το Android μέσω μιας εφαρμογής και στις δύο συσκευές σας. Η εφαρμογή χρησιμοποιείται συνήθως για το συγχρονισμό ειδοποιήσεων, την πρόσβαση σε εφαρμογές και αρχεία και άλλα, αλλά αυτή η νέα προσθήκη καθιστά λίγο πιο εύκολη και γρήγορη την αποστολή στοιχείων.



Η Microsoft εξηγεί:

Αναπτύσσουμε τη δυνατότητα εύκολης κοινής χρήσης περιεχομένου σε μια συσκευή Android από το παράθυρο κοινής χρήσης του Windows. Η λειτουργία απαιτεί τη σύζευξη της συσκευής Android με τον υπολογιστή σας με Windows χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Link to Windows στο Android και το Phone Link στον υπολογιστή σας.

Όσο για το πότε αυτό μπορεί να είναι διαθέσιμο σε όλους, δεν είναι σαφές. Η Microsoft το διαθέτει προς το παρόν μόνο στους δοκιμαστές beta. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι αυτό μπορεί να μην είναι χρήσιμο σε όλες τις εφαρμογές. Πολλές εφαρμογές και προγράμματα για Windows έχουν τα δικά τους μενού κοινής χρήσης ή δεν συνδέονται καθόλου με το native menu του Windows 11. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, αυτή φαίνεται να είναι μια χρήσιμη λειτουργικότητα.

[via]

Loading