Windows 11: Σύντομα θα μπορείς να χρησιμοποιείς τη webcam σε πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα

Η Microsoft πραγματοποίησε μια μαζική διάθεση φρέσκων builds προεπισκόπησης του Windows 11, δίνοντας στους insiders σε κάθε κανάλι μια νέα ενημέρωση για να δοκιμάσουν. Ως συνήθως, λίγο μετά την κυκλοφορία, οι ενδιαφερόμενοι άρχισαν να ανακαλύπτουν κρυφές και μη αναγγελθείσες αλλαγές και νέα χαρακτηριστικά. Το τελευταίο Dev build, 26120.1542, περιέχει δύο νέες επιλογές για τις webcams, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας ροής του video σας σε πολλαπλές εφαρμογές.

Στην τρέχουσα μορφή του, το Windows 11 σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε μια κάμερα μόνο σε μια εφαρμογή, οπότε η εκκίνηση της εφαρμογής Camera κατά τη διάρκεια μιας κλήσης στο Zoom έχει ως αποτέλεσμα η πρώτη να εμφανίζει το μήνυμα «Close other apps». Με το build 26120.1542, η Microsoft το αλλάζει αυτό. Μια κρυφή λειτουργία σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία «Multi-app Camera» και να κάνετε streaming σε πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα.

Σχεδιασμένο για την κοινότητα των ατόμων με προβλήματα ακοής, για να επιτρέπει σε πολλαπλές εφαρμογές video να κάνουν streaming από αυτή την κάμερα ταυτόχρονα. Μόλις ενεργοποιηθεί, οι ρυθμίσεις της κάμερας, όπως η φωτεινότητα, μπορούν να αλλάξουν μόνο από αυτή τη σελίδα.

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία «Multi-app Camera», μεταβείτε στο Settings > Bluetooth & Devices > Camera, στη συνέχεια επιλέξτε την κάμερα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και κάντε κλικ στο κουμπί «Advanced Camera Settings». Θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο στην οθόνη, το οποίο θα σας επιτρέψει να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ροής κάμερας σε πολλές εφαρμογές.

Εκτός από τη δυνατότητα χρήσης της webcam σας σε πολλές εφαρμογές ταυτόχρονα, το Windows 11 build 26120.1542 διαθέτει το λεγόμενο Basic Mode για την αντιμετώπιση προβλημάτων της κάμερας:

Ενεργοποιεί τη βασική λειτουργία streaming της κάμερας. Χρησιμοποιείται για την αποσφαλμάτωση σοβαρών προβλημάτων της κάμερας, όταν όλες οι άλλες μέθοδοι έχουν αποτύχει.

Η Microsoft δεν έχει αναφέρει αυτές τις λειτουργίες στις επίσημες σημειώσεις της έκδοσης.

Loading