Windows 11: Το Start Menu αλλάζει εμφάνιση [Εικόνα]

Γνωρίζατε ότι η Microsoft εργάζεται πάνω σε μια ολοκαίνουργια διάταξη για το Start menu του Windows 11; Δεν είναι ακόμα επίσημο, μιας και η Microsoft δεν έχει καν τοποθετηθεί για το θεμα, αλλά μπορείτε ήδη να το δοκιμάσετε στα τελευταία preview builds του Windows 11. Επιπλέον, η τελευταία έκδοση, build 22635.4082, φέρνει μερικές μικρές αλλαγές στη νέα προβολή, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Neowin.

Η νέα διάταξη ονομάζεται «Category» και ταξινομεί αυτόματα όλες τις εφαρμογές σας σε διαφορετικές κατηγορίες, δημιουργώντας κάτι παρόμοιο με τη βιβλιοθήκη εφαρμογών στο iOS. Με το build 22635.4082, η προβολή «Category» έλαβε κατάλληλη υποστήριξη tooltip, η οποία είναι σημαντική, δεδομένου ότι όλα τα ορατά εικονίδια δεν έχουν ετικέτες. Μπορείτε να περάσετε τον κέρσορα πάνω από ένα συγκεκριμένο εικονίδιο για να δείτε το όνομά του.

Η Microsoft φέρεται επίσης να άλλαξε τη λίστα κατηγοριών εφαρμογών. Σύμφωνα με τον @phantomofearth στο X, ταιριάζουν πλέον και οι 29 κατηγορίες του Microsoft Store, όπως Games, Travel, Security, Social, Music, Developer Tools, Entertainment, Sports, Shopping, News και άλλες.

Αν ισχύει, αυτό εξηγεί πώς το Windows 11 θα αποφασίζει ποιες εφαρμογές θα πηγαίνουν πού. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ακόμα τι θα συμβεί με τα προγράμματα που εγκαθίστανται εκτός του καταστήματος.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η προβολή Category στο Start menu του Windows 11 δεν έχει ολοκληρωθεί. Αφού την ενεργοποιήσετε, θα παρατηρήσετε κάποιες ιδιαιτερότητες, όπως η αδυναμία ανοίγματος κάθε κατηγορίας για πρόσβαση σε περισσότερες εφαρμογές.

Loading