Windows: Το Control Panel φεύγει, αλλά το Super God Mode σου δίνει πρόσβαση στα πάντα

Παρόλο που η Microsoft άφησε πρόσφατα να εννοηθεί ότι θα καταργήσει το Control Panel κάποια στιγμή στο μέλλον, αυτό το παλιό τμήμα του λειτουργικού συστήματος εξακολουθεί να είναι μαζί μας, παρέχοντας ευρύτερη πρόσβαση σε διάφορες ρυθμίσεις του λειτουργικού συστήματος.

Η διαδικασία της μετανάστευσης του Control Panel στα Settings συνεχίζεται εδώ και πάνω από μια δεκαετία (ξεκίνησε το 2012 με την κυκλοφορία του Windows 8), και απέχει πολύ από το να τελειώσει. Ως εκ τούτου, οι λιγότερο έμπειροι χρήστες μπορεί να μπερδευτούν όταν αναζητούν μια συγκεκριμένη επιλογή ή λειτουργία, μη γνωρίζοντας αν πρέπει να ψάξουν στην εφαρμογή Settings ή στο παραδοσιακό Control Panel. Το λεγόμενο «Super God Mode» στοχεύει να το διορθώσει αυτό, προσφέροντας τον απόλυτο τρόπο πρόσβασης σε όλες τις ρυθμίσεις του Windows, τους ειδικούς φακέλους, τα links και πολλά άλλα.

Το Windows Super God Mode είναι ένα third-party PowerShell script που δημιουργεί εκατοντάδες links σε διάφορα μέρη του λειτουργικού συστήματος, ώστε να μπορείτε να τα κρατάτε σε ένα μέρος ή να τα μετακινείτε. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε links προς ειδικούς φακέλους, ονομαστικούς φακέλους, links εργασιών, ρυθμίσεις συστήματος, deep links, πρωτόκολλα και πολλά άλλα.

Ο ThioJoe, ο δημιουργός του project, αναφέρει ότι το Super God Mode είναι εμπνευσμένο από τον κρυφό φάκελο God Mode στις σύγχρονες εκδόσεις του Windows, αλλά σε αντίθεση με το τελευταίο, παρέχει πολύ μεγαλύτερο αριθμό συντομεύσεων. Από προεπιλογή, μπορεί να εξάγει πάνω από 1.200 links ταξινομημένα σε διάφορους φακέλους ανάλογα με την έκδοση του Windows που χρησιμοποιείτε. Φυσικά, η πλοήγηση σε 1.200 links μπορεί να μην ακούγεται πολύ φιλική προς το χρήστη. Παρόλα αυτά, τουλάχιστον έχετε τα πάντα σε ένα μέρος όπου μπορείτε να αναζητήσετε γρήγορα την κατάλληλη επιλογή χωρίς να περιπλανηθείτε σε υπομενού, πρόσθετες ενότητες κ.λπ.

Εκτός από τα links, το Super God Mode δημιουργεί ένα σωρό αρχεία CSV με περισσότερες πληροφορίες για κάθε link, ώστε να έχετε ένα cheat sheet για την πρόσβαση σε διάφορα μέρη του Windows χρησιμοποιώντας εντολές Explorer, πρωτόκολλα και άλλα. Εάν δεν χρειάζεστε τόσα πολλά και σας ενδιαφέρει μόνο ένα συγκεκριμένο μέρος των δυνατοτήτων του Super God Mode, μπορείτε να καθορίσετε ποια χαρακτηριστικά θα πρέπει να αγνοήσει το σενάριο χρησιμοποιώντας τις παραμέτρους GUI ή CLI.

Όσοι ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν το Super God Mode μπορούν να κατεβάσουν την έκδοση 1.0 από το GitHub. Το σενάριο είναι ανοιχτό, οπότε ο καθένας μπορεί να δει τι κάνει ανοίγοντάς το σε οποιονδήποτε συμβατό editor.

Loading