Ξεκίνησε σταδιακά η διάθεση των νέων αντικλεπτικών λειτουργιών για συσκευές Android

Μπορεί η πλατφόρμα Android να προσφέρει κάποιο επίπεδο προστασίας σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής των συσκευών της, όμως πρόσφατα η Google ανέβασε σημαντικά το επίπεδο της ανακοινώνοντας νέες λειτουργίες προστασίας από κλοπή. Αυτές οι λειτουργίες άρχισαν να κυκλοφορούν σε beta έκδοση σε χρήστες στη Βραζιλία και τώρα φαίνεται ότι η Google τις επεκτείνει με αργό αλλά σταθερό ρυθμό σε smartphones Android στις ΗΠΑ και αλλού.

Σε μια δημοσίευση στο Reddit την Παρασκευή, ο Mishaal Rahman κοινοποίησε ότι το Xiaomi 14T Pro του εμφανίζει τις νέες λειτουργίες Theft Detection Lock και Offline Device Lock, χωρίς να φαίνεται η λειτουργία Remote Lock. Από την άλλη πλευρά, ο Rahman σημειώνει ότι ορισμένοι χρήστες Pixel στις ΗΠΑ βλέπουν μόνο το Remote Lock αλλά όχι τις υπόλοιπες δύο. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει και σε τουλάχιστον έναν χρήστη που δεν χρησιμοποιεί Pixel και έχει έδρα τη Γερμανία.

Ωστόσο, το 9to5Google αναφέρει ότι και οι τρεις αντικλεπτικές λειτουργίες εμφανίζονται προς το παρόν στα Pixel smartphones στις ΗΠΑ. Παρόλα αυτά, οι συσκευές που δοκιμάστηκαν από την ιστοσελίδα φέρονται να είναι σε beta έκδοση των υπηρεσιών Google Play (v24.40.33) και αυτές οι προσθήκες δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα στη σταθερή έκδοση των υπηρεσιών Play, αν και αυτό μπορεί να αλλάξει γρήγορα.

Για να δείτε αν έχουν έρθει στη δική σας συσκευή, μπορείτε να πλοηγηθείτε στο Settings > Google και να αναζητήσετε την επιλογή Theft protection στην ενότητα Personal & device safety μέσω της καρτέλας All services.

  • Theft Detection Lock: Αξιοποιεί την Τεχνητή Νοημοσύνη και τα μοντέλα μηχανικής μάθησης της Google για να ανιχνεύσει πότε το smartphone αρπάζεται με τη βία από το χέρι σας. Κάθε φορά που ανιχνεύεται μια κίνηση που σχετίζεται με κλοπή, το τηλέφωνο κλειδώνεται αυτόματα, καθιστώντας το έτσι άχρηστο.
  • Offline Device Lock: Αυτή η λειτουργία κλειδώνει αυτόματα την οθόνη του smartphone όταν «ένας κλέφτης προσπαθεί να αποσυνδέσει το smartphone σας για παρατεταμένες χρονικές περιόδους». Αυτό θα λειτουργήσει ακόμη και αν η συσκευή σας είναι offline, όπως υποδηλώνει το όνομα.
  • Remote Lock: Υπάρχουν καταστάσεις στις οποίες γνωρίζετε ότι το smartphone έχει χαθεί οριστικά. Σε αυτό το σημείο το Remote Lock είναι χρήσιμο, καθώς μπορεί να σας επιτρέψει να κλειδώσετε (εξ αποστάσεως) την οθόνη του smartphone με τη βοήθεια μόνο του αριθμού τηλεφώνου σας και ενός security challenge, το οποίο επιτυγχάνεται μεταβαίνοντας στο android.com/lock.

Οι τρεις αυτές λειτουργίες γίνονται διαθέσιμες σε συσκευές που τρέχουν Android 10 ή νεότερη έκδοση, καλύπτοντας έτσι ένα σημαντικό μέρος της αγοράς Android. Χωρίς επιβεβαιωμένο χρονοδιάγραμμα για την ευρύτερη εξάπλωση αυτών των νέων προσθηκών προστασίας από κλοπή, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να περιμένουμε.

[via]

Loading