Xiaomi 14 Ultra Review: Ό,τι πιο κοντινό σε camera μέχρι σήμερα
Η φιλοδοξία της Xiaomi να δημιουργήσει ένα high-end smartphone όσο το δυνατόν πιο premium είναι προφανής εδώ και χρόνια. Τα high-end smartphones της έχουν αφήσει προ πολλού πίσω τους αυτό το πνεύμα του flagship killer για να γίνουν ολοκληρωμένες ναυαρχίδες, κάτι που βέβαια μεταφράστηκε και στην αύξηση των τιμών τους. Στο πλαίσιο δε αυτής της φιλοδοξίας, η φωτογραφία είναι αναμφίβολα το τμήμα στο οποίο καταβάλλει τη μεγαλύτερη προσπάθεια.
Όπως αντιλαμβάνεστε, ο πρόλογος γίνεται για το εξ ορισμού camera phone της χρονιάς που δεν είναι άλλο από το Xiaomi 14 Ultra. Εμείς είχαμε την ευκαιρία να το δούμε και να το δοκιμάσουμε σε διάφορες φάσεις από τον περασμένο Φεβρουάριο, με καταλυτική φυσικά την παραμονή του στα χέρια μας για περίπου 1 μήνα όπου και μπορέσαμε να σχηματίσουμε μια σαφέστατα πιο ολοκληρωμένη άποψη. Γι’ αυτό, λοιπόν, θα μιλήσουμε σε αυτό το review!
Σχεδιασμός - Κατασκευή
Ξεκινώντας παραδοσιακά από την κατασκευή, με την πρώτη ματιά μένεις εντυπωσιασμένος από τη δουλειά που έχει κάνει η Xiaomi. Στο χέρι το αισθάνεσαι πιο συμπαγές, πιο άνετο και πιο ευχάριστο, ενώ τα υλικά κατασκευής (τιτάνιο και vegan δέρμα) αποπνέουν πολυτέλεια και σου δημιουργούν μια σιγουριά για την ανθεκτικότητα του.
Σε σύγκριση, πάντως, με το περυσινό μοντέλο, το αναμενόμενα τεράστιο camera module προεξέχει πολύ πιο ξεκάθαρα από το υπόλοιπο σώμα στην πλάτη, με αποτέλεσμα να…βρίσκουν τα δάχτυλα σου εύκολα και να αναγκάζεσαι να καθαρίζεις την κάμερα σε κάθε ευκαιρία. Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες μας, η προεξοχή του camera module έχει πάχος σχεδόν όσο το υπόλοιπο σώμα και εξυπακούεται πως μπαλαντζάρει αν το ακουμπήσεις επάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που δεν περιμέναμε να δούμε είναι η ενσωμάτωση του αισθητήρα υπερύθρων, για να χρησιμοποιείς το Xiaomi 14 Ultra σαν τηλεχειριστήριο για πληθώρα συσκευών, στο camera module αντί για το επάνω μέρος.
Περνώντας στο περίγραμμα, σε γενικές γραμμές έχουμε ακριβώς τα ίδια με τον προκάτοχο του, με εξαίρεση το power button που είναι ελαφρώς πιο τραχύ για να καταλαβαίνεις άμεσα πως πρόκειται για το σωστό κουμπί. Καλή απόφαση εδώ από τη Xiaomi και εξίσου καλό το ύψος στο οποίο έχουν τοποθετηθεί τα κουμπιά για να μην τα αναζητάς όπως το κρατάς. Στο κάτω μέρος υπάρχει υποδοχή για κάρτες SIM, υποδοχή USB-C, μικρόφωνο και ηχείο, στο επάνω μέρος ένα δεύτερο ηχείο και η αριστερή πλευρά είναι κενή.
Η άλλη σημαντική αλλαγή αφορά τον αποχαιρετισμό των κλασικών καμπύλων που χαρακτήριζαν τις ναυαρχίδες της Xiaomi. Η εταιρεία επέλεξε ένα αρκετά πιο flat panel (όχι εντελώς επίπεδο ωστόσο) και πρόσεξε αρκετά την εργονομία στο υπόλοιπο σώμα για να εξισορροπήσει το βάρος του μεγάλου camera module προκειμένου να νιώθεις ευχάριστα όταν το κρατάς. Σημειώστε, επίσης, ότι είναι πιστοποιημένο στο πρωτόκολλο IP68 για προστασία από νερό και σκόνη.
Αν εξαιρέσουμε, λοιπόν, το μεγάλο εξόγκωμα και την… φιλικότητα στις δακτυλιές του camera module, σε όλους τους άλλους τομείς που αφορούν τον σχεδιασμό και την κατασκευή, το Xiaomi 14 Ultra είναι σχεδόν άψογο.
Ας περάσουμε, τώρα, και στο ξεχωριστό Photography Kit που μπορεί να αγοράσει προαιρετικά ο χρήστης με €200 για να μετατρέψει το Xiaomi 14 Ultra σε…κάμερα!
Το Photography Kit έρχεται σε ένα εντυπωσιακό κουτί και περιλαμβάνει την θήκη, το grip και δύο δακτυλίους (ο ένας σε εντυπωσιακό πορτοκαλί χρώμα) που μπορείς να βιδώσεις επάνω στο camera module. Πρώτα τοποθετούμε το smartphone στη θήκη, η οποία έχει μια υφή με ραβδώσεις και σε συνδυασμό με τον δακτύλιο προσδίδει μια άκρως επαγγελματική εμφάνιση. Σημειώστε, βέβαια, ότι οι δακτύλιοι είναι καθαρά διακοσμητικοί.
Στη συνέχεια κουμπώνουμε το grip που περιλαμβάνει στο επάνω μέρος κουμπί κλείστρου με ρότορα για το zoom, ακόμη έναν ρότορα για τον έλεγχο της έκθεσης (ιδιαίτερα χρήσιμο στο Pro mode) και ξεχωριστό κουμπί για εγγραφή video. Πατώντας ελαφρά το κλείστρο σου επιτρέπει να εστιάσεις στο κάδρο σου, ενώ με βαθύ πάτημα πραγματοποιείς τη λήψη. Όπως μπορείτε να καταλάβετε και από την εμφάνιση, η θήκη και το grip μεταμορφώνουν όντως το Xiaomi 14 Ultra σε κάμερα και διευκολύνουν αφάνταστα τον χρήστη που έχει πραγματικό πάθος για τη Φωτογραφία. Να αναφέρουμε, επίσης, ότι το grip συνδέεται στην υποδοχή USB-C του Xiaomi 14 Ultra, αλλά επιτρέπει να φορτίσεις το smartphone κανονικά με το καλώδιο. Επίσης, ενσωματώνει και αυτό τη δική του μπαταρία χωρητικότητας 1500mAh.
Οθόνη
Στο περυσινό μοντέλο, η Xiaomi είχε επιλέξει μια κλασική κυρτή οθόνη που μπορεί να προσθέτει πόντους στην εμφάνιση, αλλά δεν παύει να συνοδεύεται από τις παθογένειες των panels αυτού του είδους (π.χ. τυχαία αγγίγματα, σκιάσεις κλπ.). Γι’ αυτόν τον λόγο, στο Xiaomi 14 Ultra είχαμε την αλλαγή σε ένα πιο εύκαμπτο panel με σαφέστατα μικρότερη κύρτωση που πλησιάζει στο να χαρακτηριστεί flat. Επίσης, η εταιρεία αναφέρει πως χρησιμοποιεί μια νέα επικάλυψη που του προσφέρει 10 φορές μεγαλύτερη ανθεκτικότητα από πέρυσι.
Στις βασικές προδιαγραφές έχουμε ένα LTPO AMOLED panel μεγέθους 6.73’’ με ανάλυση QHD+, συμβατό με περιεχόμενο HDR10+ και υποστήριξη Dolby Vision, ενώ η μέγιστη φωτεινότητα φτάνει τα 3000nits υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Ως LTPO panel επιτρέπει τη μετάβαση του ρυθμού ανανέωσης εικόνας από 1 έως 120Hz για μια τρομερά ομαλή εμπειρία πλοήγησης όπου και όταν χρειάζεται.
Δεν έχουμε να πούμε πολλά πρωτότυπα για την ποιότητα της οθόνης, δεδομένου ότι κινείται στο κορυφαίο επίπεδο από όλες τις απόψεις για να βιώνεις μια απολαυστική εμπειρία παρακολούθησης περιεχομένου, gaming και γενικότερης χρήσης. Σε αυτό που θα σταθούμε περισσότερο είναι στη φωτεινότητα, η οποία στα δικά μας μάτια είναι μάλλον χαμηλότερη από ό,τι θα περίμενε κανείς. Ειδικά κάτω από το έντονο φως της ημέρας δεν μείναμε πολύ ευχαριστημένοι από την ευκρίνεια, λαμβάνοντας υπόψιν ότι μιλάμε για ένα smartphone των €1300, ενώ παρατηρήσαμε και ορισμένα θεματάκια στην αυτόματη ρύθμιση της φωτεινότητας χωρίς να υφίσταται σπουδαίος λόγος (π.χ. να έχει ανεβάσει θερμοκρασία).
Φυσικά, μέσα από το λειτουργικό σύστημα HyperOS προσφέρονται πολλές επιλογές για προσωπική παραμετροποίηση των χρωμάτων, της φωτεινότητας, αλλά και της ανάλυσης για να την προσαρμόσετε ανάλογα με τις δικές σας ανάγκες και προτιμήσεις.
Hardware - Απόδοση
Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τη Xiaomi στον τομέα του hardware, η οποία είναι από τους στενότερους και σημαντικότερους συνεργάτες της Qualcomm. Στο Xiaomi 14 Ultra έχει τοποθετηθεί ο κορυφαίος επεξεργαστής για συσκευές Android, Snapdragon 8 Gen3, 16GB μνήμη RAM και 512GB αποθηκευτικός χώρος UFS 4.0, χαρακτηριστικά που από μόνα τους διαγράφουν κάθε πιθανή σκέψη για προβλήματα.
Θα αναφέρουμε, ωστόσο, ότι η Xiaomi έχει τοποθετήσει αυτή τη φορά φυσικό αισθητήρα εγγύτητας που έλυσε οριστικά το θέμα με το σβήσιμο της οθόνης κατά την διάρκεια των κλήσεων. Επίσης, μείναμε εντυπωσιασμένοι από τη θερμική συμπεριφορά, καθώς πρόκειται για ένα smartphone που σε προκαλεί να το…λιώσεις με πολύωρα φωτογραφικά sessions και gaming. Η άνοδος της θερμοκρασίας είναι αναμενόμενη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν γίνεται δυσάρεστη στο κράτημα, ούτε επηρεάζει τη λειτουργία του συστήματος σε όλο φάσμα των διεργασιών που εκτελεί ο χρήστης! Ένα μεγάλο μπράβο, λοιπόν, στη Xiaomi και ένα μάθημα για άλλους κατασκευαστές που εξακολουθούν να μην λύνουν αυτό το πρόβλημα…
Εξαιρετικός ήχος για άλλη μια φορά σε premium συσκευή της Xiaomi, με το διπλά ηχεία stereo να είναι ισχυρά, σωστά ρυθμισμένα για να αποδίδουν ισορροπημένο ήχο σε όλες τις συχνότητες χωρίς παραμορφώσεις στις υψηλές εντάσεις, αρκετό μπάσο για τα δεδομένα ενός smartphone και φυσικά υποστήριξη της τεχνολογίας Dolby Atmos. Στις ρυθμίσεις υπάρχει equalizer με 9 διαφορετικά sound modes και δυνατότητα να πειράξεις αυτόνομα τις συχνότητες για να προσαρμόσεις τον ήχο στα δικά σου γούστα.
Για το βιομετρικό ξεκλείδωμα δεν είχαμε κάποια διαφοροποίηση. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων ρυθμίζεται πανεύκολα και λειτουργεί ταχύτατα και αξιόπιστα, ενώ η αναγνώριση προσώπου εξακολουθεί να βασίζεται σε 2D σύστημα που λειτουργεί εξίσου γρήγορα, ωστόσο, απαιτείται ικανός φωτισμός για να «βλέπει» το πρόσωπο του χρήστη.
Κλείνοντας με την αυτονομία, θα μπορούσε να γίνει λίγο καλύτερη δουλειά από την εταιρεία. Το Xiaomi 14 Ultra έρχεται με τυπική μπαταρία 5000mAh και σε φυσιολογική χρήση θα σου βγάλει μια ημέρα χωρίς να αναζητάς τον φορτιστή σου, αλλά, είπαμε, πρόκειται για ένα smartphone που προορίζεται για πολύ πιο έντονη χρήση.
Στο δικό μας σενάριο χρήσης αντιλαμβάνεστε πως η κάμερα και η οθόνη δουλεύουν για ώρες, οπότε αναπόφευκτα χρειάστηκε να το φορτίσουμε μέσα στην ημέρα. Το καλό είναι ότι στο κουτί συμπεριλαμβάνεται φορτιστής ισχύος 90W που γεμίζει το 50% της μπαταρίας μέσα σε μόλις 15 λεπτά (για πλήρη φόρτιση θέλει περίπου 35 λεπτά). Επίσης παρατηρήσαμε ότι «χάνει» περίπου 5% από τη μπαταρία του το βράδυ (δηλαδή όταν έχουμε πέσει για ύπνο).
Κάμερες
Ώρα να περάσουμε και στο πραγματικό selling point του Xiaomi 14 Ultra, που δεν είναι άλλο από τις κάμερες του. Η συσκευή έρχεται με μια εντυπωσιακή τετράδα αισθητήρων για την πίσω κάμερα της:
- Κύριος αισθητήρας 50MP Sony LYT900 1.0’’ με μεταβλητό διάφραγμα f/1.6-4.0 με OIS
- Αισθητήρας 50MP f/2.5 periscope για 5x οπτικό zoom με OIS
- Αισθητήρας 50MP f/1.8 telephoto για 3.2x οπτικό zoom με OIS
- Αισθητήρας 50MP f/1.8 ultrawide
Η εφαρμογή της κάμερας είναι αρκετά παρόμοια με την περυσινή, ωστόσο, έχει προστεθεί και το Directors Mode για λήψη video με χειροκίνητη ρύθμιση όλων των παραμέτρων (και είναι πολλές). Η συνεργασία με τη Leica συνεχίζεται και γι’ αυτό βρίσκουμε τα Leica Vibrant και Leica Authentic modes, με το δεύτερο να είναι μια μάλλον καλύτερη επιλογή στις περισσότερες περιπτώσεις λόγω της πιο φυσιολογικής αντιμετώπισης των σκιάσεων και των χρωμάτων.
Αφού έχουμε κουμπώσει και το Photography Kit για μεγαλύτερη ευκολία στις λήψεις μας, ξεκινήσαμε απλά να φωτογραφίζουμε ό,τι βλέπαμε μπροστά μας σε κάθε ευκαιρία. Οι λήψεις με τον κύριο αισθητήρα είναι σαφέστατα πολύ πιο φωτεινές και γι’ αυτό προτιμήσαμε περισσότερο το Leica Authentic mode, διότι το Vibrant ήταν…too much στην απόδοση των αποχρώσεων ειδικά στις ηλιόλουστες ημέρες. Αλλά γούστα είναι αυτά: αν προτιμάτε πιο κορεσμένα χρώματα και μεγαλύτερες εντάσεις, τότε θα λατρέψετε το Vibrant mode! Εδώ να αναφέρουμε ότι το Authentic δεν μεταφράζεται απαραίτητα σε «αληθοφανές», απλά θεωρήστε το ως πιο ορθολογικό στην απεικόνιση.
Είτε με το ένα, είτε με το άλλο mode, οι λήψεις με τον κύριο αισθητήρα κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι μοναδικές σε επίπεδο λεπτομέρειας και καθαρότητας, με τρομερά ισορροπημένη διαχείριση των διαφορετικά φωτισμένων σημείων του κάδρου. Επιπλέον, ο χρήστης έχει τον απόλυτο έλεγχο του διαφράγματος για να παίξει μεταξύ του f/1.6 και του f/4.0 και να καθορίσει ο ίδιος πόσο φως θα επιτρέψει να φτάσει στον αισθητήρα!
Σε γενικές γραμμές οι λήψεις σε συνθήκες καλού φωτισμού είναι άκρως εντυπωσιακές, ωστόσο, παρατηρήσαμε πως ακόμα και σε θεωρητικά εύκολες καταστάσεις συμμετέχουν αρκετά οι αλγόριθμοι της Xiaomi και τα τελικά αποτελέσματα δεν είναι τόσο φυσικά όσο θα περίμενε κανείς. Θα λέγαμε ότι η Xiaomi επένδυσε περισσότερο στο να εντυπωσιάσει τον χρήστη (και το καταφέρνει με χαρακτηριστική άνεση) παρά να μείνει πιστή στην πραγματικότητα.
Εμάς δεν μας χαλάει καθόλου αυτό πάντως και το πηγαίνουμε ένα βήμα παραπέρα με τις λήψεις σε Ultra RAW format που πρακτικά συγκεντρώνει τις πληροφορίες από πολλαπλές εικόνες για να καταλήξει σε ένα τελικό αρχείο με πολύ πιο πλούσιο δυναμικό εύρος. Αξίζει να πειραματιστείτε μαζί του ακόμα και οι πιο αρχάριοι χρήστες, απλά όχι σε κάθε περίπτωση.
Εκεί που περιμέναμε περισσότερα, όμως, είναι στις βραδινές λήψεις. Παρά το μέγεθος του αισθητήρα, το σύστημα OIS και τους πιο προηγμένους αλγορίθμους, υπάρχουν ορισμένα θεματάκια που έχουν να κάνουν με τη σωστή έκθεση των φωτεινών σημείων και συνολικά την ευκρίνεια στο τελικό κάδρο. Στο απαίδευτο μάτι ίσως φαίνονται αρκετά καλές οι λήψεις, όμως, η δική μας κρίση το τοποθετεί πιο χαμηλά από άλλα premium smartphones σε αυτόν τον τομέα.
Ας περάσουμε τώρα στις εκπληκτικές δυνατότητες και επιδόσεις του zoom. Να το δεχτούμε ότι σε προϊδεάζει εξαρχής το Xiaomi 14 Ultra για σπουδαίες επιδόσεις μέχρι το 5x οπτικό που προσφέρει ο ένας αισθητήρας, αλλά αυτό που βιώνεις στην πράξη είναι ανεπανάληπτο. Με κάποιο μαγικό τρόπο (βλ. AI), η Xiaomi έχει καταφέρει να ομαλοποιήσει σε εξαιρετικό βαθμό την επεξεργασία κατά τη μεγέθυνση με αποτέλεσμα ακόμα και στο 30x ψηφιακό (φτάνει μέχρι το 100x) να έχεις στα χέρια σου μια λήψη που μπορείς πραγματικά να διαχειριστείς! Προφανώς η ποιότητα μειώνεται από το 5x zoom και έπειτα, αλλά τουλάχιστον μέχρι το 10x είναι…WOW!
Σε ό,τι αφορά τον ultrawide αισθητήρα, είναι αυτός που χρησιμοποιήσαμε λιγότερο διότι δεν υπήρχε και κάποιος σοβαρός λόγος. Ο κύριος αισθητήρας είναι ήδη αρκετά ευρυγώνιος, με αποτέλεσμα ο ultrawide να αφορά πλέον πολύ ειδικές καταστάσεις (π.χ. να βρίσκεσαι σε κάποιο γήπεδο ή ύψωμα για πανοραμική φωτογραφία).
Δυο λόγια και για τα πορτραίτα - selfies. Στην πρώτη περίπτωση έχουμε δύο τύπους, Leica και Master, με το πρώτο να προσφέρει στον χρήστη λίγο πιο καλλιτεχνικές παραμετροποιήσεις (π.χ. αποχρώσεις, αντίθεση, επεξεργασία) και το δεύτερο να είναι το τυπικό που έχουμε συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Η συμπεριφορά στον διαχωρισμό του αντικειμένου κινείται σε πολύ υψηλό επίπεδο, η απόδοση των τόνων του δέρματος τείνει στο πιο θερμό, ενώ οι…τιτίζες θα βρείτε κάπως απότομο τον διαχωρισμό των τριχών, αλλά…τρίχες. Σχετικά με την εμπρόσθια κάμερα, φαίνεται ότι δεν έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος (π.χ. ξεπλένει ελαφρώς τα χρώματα και το δυναμικό εύρος είναι κάπως επιθετικό), απλά κάνει τη δουλειά της για μια γρήγορη selfie και τις τηλεδιασκέψεις του χρήστη.
Κλείνοντας με το video, είναι ένας τομέας για τον οποίο μπορεί να καυχιέται το Xiaomi 14 Ultra. Στο τεχνικό σκέλος μπορείς να τραβήξεις video σε ανάλυση έως 8K, αλλά σαφέστατα η λογική μας στρέφει στο 4K στα 30 ή 60fps. Η σταθεροποίηση είναι εξαιρετική ακόμα και όταν κινείσαι ή το περιστρέφεις (τηρουμένων των αναλογιών φυσικά), αλλά το κλειδί δεν είναι άλλο από τη λήψη σε 10-bit LOG. Το τελευταίο είναι ένα format που επιτρέπει να πάρεις έναν μεγάλο όγκο πληροφορίας που μπορείς έπειτα να επεξεργαστείς με καθαρά επαγγελματικό τρόπο.
Το καλύτερο; Το LOG της Xiaomi βασίζεται στο κλασικό MPEG-4 codec με αποτέλεσμα ο συνολικός όγκος του αρχείου να είναι απόλυτα διαχειρίσιμος για ένα smartphone (π.χ. ένα LOG video διάρκειας 60 δευτερολέπτων σε ανάλυση 4K 30fps καταλαμβάνει περίπου 135MB). Αν αναρωτιέστε τι θα κάνετε ένα video σε LOG, απλά σκεφτείτε πως έχει πολύ μικρό μέγεθος, σημαντικά μεγαλύτερο όγκο πληροφορίας και μπορείτε να το επεξεργαστείτε ταχύτατα για να το μετατρέψετε π.χ. σε ένα ωραίο cinematic απευθείας από το smartphone. Αν ανεβάζετε συχνά περιεχόμενο στα κοινωνικά δίκτυα, θα το λατρέψετε και αξίζει να αφιερώσετε χρόνο επάνω του.
Photo Gallery
Επίλογος
Κατά τη δική μας κρίση, αν αφήσουμε στην άκρη τις επιδόσεις της κάμερας, το Xiaomi 14 Ultra θα μπορούσε να είναι ένα premium smartphone των €1000 που δεν θα βρίσκαμε κάποιο σοβαρό λόγο για να μην το προτιμήσει κάποιος. Βάζοντας στην κουβέντα την κάμερα, ωστόσο, γίνεται ξεκάθαρο ότι αν είναι να το πάρεις, αυτή θα είναι και η σοβαρότερη δικαιολογία σου! Απλά θα πρέπει να αποδεχτείς ότι αυτές οι επιδόσεις της κάμερας μεταφράζονται και στα έξτρα €300 που ζητά η εταιρεία.
Το Photography Kit πωλείται ξεχωριστά και είναι καθαρά στην κρίση του καθενός αν επιθυμεί να δαπανήσει ακόμη €200 για να διευκολύνει περισσότερο την καθημερινότητα του.
Συνολικά, το Xiaomi 14 Ultra είναι ένα εξαιρετικό smartphone από όλες τις απόψεις: Σχεδιασμό, υλικά κατασκευής, απόδοση, κάμερα. Θα μπορούσε να προσφέρει λίγο μεγαλύτερη αυτονομία και προφανώς υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης σε κάποιους συγκεκριμένους τομείς που αναλύσαμε παραπάνω, αλλά όπως λέμε κάθε φορά, κανένα smartphone δεν μπορεί να είναι τέλειο στα πάντα.
Xiaomi 14 Ultra
- Οθόνη 6.73’’ LTPO AMOLED (3200 x 1440, HDR10+, Dolby Vision, 1-120Hz, 3000nits μέγιστη φωτεινότητα) με εποκάλυψη Xiaomi Shield Glass
- Επεξεργαστής Snapdragon 8 Gen3 (4nm)
- Μνήμη RAM 12GB/16GB
- Αποθηκευτικός χώρος 256GB/512GB/1TB UFS 4.0
- Quad κάμερα 50MP f/1.6-4.0 1’’ OIS + 50MP f/1.8 telephoto (3.2x οπτικό zoom, OIS) + 50MP f/2.5 periscope (5x οπτικό zoom, OIS) + 50MP f/1.8 ultrawide 122º με οπτικά Leica
- Εμπρόσθια κάμερα 32MP f/2.0
- In-display αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων
- dualSIM, WiFi 7, Bluetooth 5.4, GPS, NFC, IR, 5G
- Αμφίδρομη επικοινωνία με δορυφορικά δίκτυα
- Ηχεία stereo Hi-Res 24-bit/192kHz
- Λειτουργικό σύστημα Android 14 με Xiaomi HyperOS
- Μπαταρία 5000mAh με φορτιστή 90W (0-100% σε 33 λεπτά), 80W ασύρματη φόρτιση, 10W αντίστροφη ασύρματη φόρτιση
- Υποδοχή USB-C
- Διαστάσεις 161.4 x 75.3 x 9.2mm
- Βάρος 220gr
- Κατασκευή πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο IP68 για προστασία από νερό και σκόνη