Xiaomi Mix Fold 4: Παραγωγή σε 100% αυτοματοποιημένο με AI εργοστάσιο χωρίς ανθρώπους!

Στις νέες γραμμές παραγωγής της Xiaomi δεν εργάζονται άνθρωποι, καθώς αυτό το νέο έξυπνο εργοστάσιο είναι 100% αυτοματοποιημένο. Η εταιρεία λέει μάλιστα ότι το σύστημα είναι αρκετά έξυπνο ώστε να διαγιγνώσκει και να διορθώνει προβλήματα, καθώς και να βελτιστοποιεί τις δικές του διαδικασίες ώστε να "εξελίσσεται από μόνο του".

Η εγκατάσταση των 80.000 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στην περιοχή Changping στα βορειοανατολικά προάστια του Πεκίνου, ακολουθεί ένα πιλοτικό έξυπνο εργοστάσιο στο Yizhuang, το οποίο παρήγαγε περίπου ένα εκατομμύριο τεμάχια ετησίως του smartphone Mix Fold της εταιρείας.

"Υπάρχουν 11 γραμμές παραγωγής", λέει ο ιδρυτής και CEO της Xiaomi, Lei Jun, σε ένα σύντομο video που δημοσιεύθηκε στο X (πρώην Twitter). "Το 100% των βασικών διαδικασιών είναι αυτοματοποιημένες. Αναπτύξαμε ολόκληρο το λογισμικό παραγωγής και κατασκευής για να το πετύχουμε αυτό".



Το νέο εργοστάσιο θα παράγει τα επερχόμενα αναδιπλούμενα τηλέφωνα της Xiaomi, το MIX Fold 4 και το MIX Flip - που θα κυκλοφορήσουν αργότερα αυτό το μήνα - βγάζοντας τα με ρυθμό περίπου ένα κάθε τρία δευτερόλεπτα, 24 ώρες το 24ωρο. Σύμφωνα με το GizmoChina, διατηρεί ένα απόλυτα καθαρό περιβάλλον κατασκευής, με απομάκρυνση σκόνης σε επίπεδο μικρομέτρου.

Η Xiaomi ενδεχομένως να έχει ανεβάσει τον πήχη στα ύψη, επιτρέποντας στον εγκέφαλο AI του εργοστασίου να αναπτύσσει αυτόνομα και να βελτιστοποιεί τις διαδικασίες του με την πάροδο του χρόνου.



"Αυτό που είναι πιο εντυπωσιακό είναι ότι αυτή η πλατφόρμα μπορεί να εντοπίζει και να επιλύει προβλήματα, βοηθώντας παράλληλα στη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας. Αυτό είναι πραγματικά απίστευτο! Αυτή η πλατφόρμα ξετρέλανε τους συναδέλφους μας όταν την είδαν για πρώτη φορά" , λέει ο Lei Jun.

Μια ανάρτηση στο Weibo επεκτείνεται σε αυτό, ένα τμήμα της οποίας μεταφράζεται περίπου ως εξής:

Η 100% αυτο-αναπτυγμένη "Xiaomi Pengpai Intelligent Manufacturing Platform" είναι ο εγκέφαλος του εργοστασίου, εισάγοντας ψυχή στο εργοστάσιο, επιτρέποντας σε ολόκληρο το εργοστάσιο να έχει αυτοαντίληψη, να αποφασίζει μόνο του και να εκτελεί μόνο του, και μπορεί να διαγνώσει ανεξάρτητα τα προβλήματα του εξοπλισμού, να βελτιώσει τις ροές των διαδικασιών και να πραγματοποιήσει την ψηφιακή διαχείριση πλήρους σεναρίου από την προμήθεια πρώτων υλών μέχρι την παράδοση, αποτελώντας ένα πραγματικό έξυπνο εργοστάσιο που μπορεί να εξελιχθεί από μόνο του.

Αρκετά αξιοσημείωτα πράγματα, και σίγουρα μια γεύση του τι έρχεται παγκοσμίως.

Loading