YouTube: Έρχεται νέο εργαλείο για να γνωρίζεις τι είναι αληθινό και τι AI

Σε αυτή την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης, είναι όλο και πιο σημαντικό να ελέγχουμε αν το περιεχόμενο που βλέπουμε είναι πρωτότυπο ή δημιουργημένο από την AI. Η τεχνολογία έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που γίνεται αρκετά δύσκολο να ξεχωρίσουμε τι είναι πρωτότυπο και τι όχι.

Γι' αυτό, το YouTube αναπτύσσει μια νέα τεχνολογία που θα βοηθήσει τους χρήστες του να αναγνωρίζουν τα αυθεντικά τραγούδια. Στο επίσημο blog του, το YouTube ανακοίνωσε ότι η τεχνολογία αυτή δημιουργείται στο πλαίσιο του Content ID (ένα σύστημα που χρησιμοποιεί για τον εντοπισμό υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα). Αυτό το νέο εργαλείο θα βοηθήσει τους χρήστες να προσδιορίσουν αν ακούνε ένα αυθεντικό τραγούδι ή ένα που έχει κλωνοποιηθεί με τη χρήση AI.

Αυτή η λειτουργία θα μπορούσε να καθησυχάσει τους χρήστες ότι τα τραγούδια που ακούνε στο YouTube είναι γνήσια και όχι κάποια απομίμηση που δημιουργήθηκε από AI. Το YouTube συνεργάζεται με πολλούς εξωτερικούς φορείς για την τελειοποίηση αυτού του εργαλείου και σκοπεύει να ξεκινήσει το πιλοτικό πρόγραμμα στις αρχές του επόμενου έτους. Αν όλα πάνε σύμφωνα με τα σχέδια, τότε η λειτουργία θα μπορούσε να εφαρμοστεί ευρέως αμέσως μετά.

Το YouTube αποκάλυψε επίσης ότι «αναπτύσσει μια νέα τεχνολογία που θα επιτρέψει σε ανθρώπους από διάφορους κλάδους, από δημιουργούς και ηθοποιούς μέχρι μουσικούς και αθλητές, να εντοπίζουν και να διαχειρίζονται περιεχόμενο που δημιουργείται με AI και δείχνει τα πρόσωπά τους στο YouTube». Το εργαλείο θα βοηθήσει στον εντοπισμό περιεχομένου που δημιουργείται με AI και χρησιμοποιεί deepfakes διασημοτήτων ή δημιουργών χωρίς τη συγκατάθεση τους.

Αυτές οι δύο νέες δυνατότητες βασίζονται στο ιστορικό μας στην ανάπτυξη τεχνολογικών προσεγγίσεων για την αντιμετώπιση ζητημάτων δικαιωμάτων σε κλίμακα. Από το 2007, το Content ID παρέχει λεπτομερή έλεγχο στους κατόχους δικαιωμάτων σε όλους τους καταλόγους τους στο YouTube -με δισεκατομμύρια διεκπεραιωμένες αξιώσεις κάθε χρόνο- ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί δισεκατομμύρια νέα έσοδα για τους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς μέσω της επαναχρησιμοποίησης του έργου τους. Δεσμευόμαστε να φέρουμε το ίδιο επίπεδο προστασίας και ενδυνάμωσης στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Μένει να δούμε πώς το YouTube θα εφαρμόσει αυτή τη νέα τεχνολογία ανίχνευσης περιεχομένου με Τεχνητή Νοημοσύνη εντός της πλατφόρμας. Σε άλλα νέα του YouTube, η πλατφόρμα προώθησε πρόσφατα μια νέα λειτουργία γονικού ελέγχου για εφήβους που επιτρέπει στους γονείς να συνδέουν τους λογαριασμούς τους με τους λογαριασμούς των παιδιών τους για να αποκτήσουν πληροφορίες σχετικά με τη διαδικτυακή τους δραστηριότητα.

[via]

Loading