YouTube: Νέο εργαλείο για την αφαίρεση copyrighted ήχου από τα videos

Οι δημιουργοί περιεχομένου που επανεξετάζουν αξιώσεις πνευματικών δικαιωμάτων στο YouTube Studio μπορούν τώρα να χρησιμοποιούν ένα νέο εργαλείο που ονομάζεται "Erase song". Όπως υποδηλώνει το όνομα, η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί ήχο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα από ένα video, διατηρώντας παράλληλα άλλους ήχους, όπως voice-over ή ηχητικά εφέ.

Μέχρι τώρα, οι δημιουργοί είχαν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τις αξιώσεις πνευματικών δικαιωμάτων αντικαθιστώντας τον αξιούμενο ήχο με ένα τραγούδι από τη βιβλιοθήκη του YouTube, κόβοντας ολόκληρο το τμήμα ή σβήνοντας τον ήχο. Μπορούν να εκμεταλλευτούν το video μετά την αφαίρεση των copyright claims.

Το Erase song ήταν προηγουμένως διαθέσιμο ως λειτουργία beta για την αποσιώπηση της μουσικής που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα σε videos του YouTube. Ωστόσο, η εταιρεία διαπίστωσε ότι η απόδοση του εργαλείου δεν ανταποκρινόταν στα πρότυπα. Το YouTube πραγματοποιεί μεγάλες βελτιώσεις φέτος, προσθέτοντας έναν AI-based αλγόριθμο για τον ακριβέστερο εντοπισμό και την αφαίρεση περιεχομένου που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα.

Για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο, κάντε κλικ στην επιλογή "Select Action" όταν επανεξετάζετε λεπτομέρειες σχετικά με μια απαίτηση στη σελίδα σύνοψης των πνευματικών δικαιωμάτων του video. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή "Erase song" (Διαγραφή τραγουδιού) για να δείτε δύο επιλογές: η μία αφαιρεί τον ήχο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα από όλα τα διεκδικούμενα τμήματα και η άλλη κάνει σίγαση του ήχου σε όλα τα διεκδικούμενα τμήματα.

Η επιλογή "Erase song" θα επεκταθεί τις επόμενες εβδομάδες τόσο στην έκδοση desktop όσο και στην έκδοση mobile του YouTube Studio. Ενδέχεται να υπάρξουν περιπτώσεις όπου το εργαλείο δεν λειτουργεί όπως αναμένεται, για παράδειγμα, αν το τραγούδι είναι δύσκολο να αφαιρεθεί. Οι δημιουργοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλες επιλογές, όπως η αντικατάσταση του τραγουδιού ή η σίγαση όλων των διεκδικούμενων τμημάτων, η οποία είναι ταχύτερη.

Σε μια σελίδα υποστήριξης, το YouTube προειδοποιεί ότι οι χρόνοι επεξεργασίας μπορεί να ποικίλλουν μόλις πραγματοποιήσετε την επεξεργασία. Ενώ μπορείτε να κλείσετε το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης όταν γίνεται επεξεργασία ενός video, δεν μπορείτε να κάνετε άλλες επεξεργασίες. Επιπλέον, οι αλλαγές σας ενδέχεται να μην αποθηκευτούν εάν το βίντεο έχει πάνω από 100.000 προβολές, αλλά το κανάλι σας δεν είναι στο πρόγραμμα συνεργατών του YouTube.

[via]

Loading