Υπάλληλοι Apple: Η AI της εταιρείας είναι 2+ χρόνια πίσω από τον ανταγωνισμό

Ορισμένοι υπάλληλοι της Apple θεωρούν ότι η τεχνολογία AI της εταιρείας που τροφοδοτεί το Apple Intelligence είναι περισσότερο από δύο χρόνια πίσω από τους ηγέτες του κλάδου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του πρακτορείου Bloomberg.

Γράφοντας στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο Power On, οι πηγές του Gurman εντός της Apple του λένε ότι οι μελέτες της ίδιας της εταιρείας υποδεικνύουν ότι τα επερχόμενα χαρακτηριστικά Τεχνητής Νοημοσύνης της δεν έχουν τον «παράγοντα wow» των ανταγωνιστικών τεχνολογιών που προσφέρονται σήμερα από εταιρείες όπως η Google, ο OpenAI και η Meta.

Για παράδειγμα, εσωτερικές μελέτες στην Apple φέρονται να δείχνουν ότι το ChatGPT του OpenAI είναι 25% πιο ακριβές από το νέο Siri και μπορεί να απαντήσει σε 30% περισσότερες ερωτήσεις. Βέβαια, η Apple έχει ήδη παραδεχτεί κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι μέρος της στρατηγικής της περιλαμβάνει μια συνεργασία με τον OpenAI για την ενσωμάτωση του ChatGPT στα λειτουργικά της συστήματα, παρέχοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν μεγαλύτερη βοήθεια από την παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη, αν το επιθυμούν.

Παρά την υστέρηση, ο Gurman σημειώνει ότι η Apple βρίσκεται στη μοναδική θέση να προΐσταται ενός τεράστιου οικοσυστήματος στενά ενσωματωμένων συσκευών, γεγονός που της δίνει το πλεονέκτημα να μπορεί να αναπτύσσει γρήγορα νέες τεχνολογίες σε όλη τη σειρά προϊόντων της. Αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί επωφελές καθώς η εταιρεία εργάζεται για να καλύψει το κενό της Τεχνητής Νοημοσύνης σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, και το ιστορικό της επιτυχούς εισόδου σε νέες αγορές υποδηλώνει ότι δεν πρέπει να την υποτιμά κανείς.

Η τελευταία σειρά iPhone 16 της Apple υποστηρίζει το Apple Intelligence, όπως και οι Mac και η σειρά iPad (με εξαίρεση το entry-level μοντέλο) μετά την ανακοίνωση του iPad mini 7 την περασμένη εβδομάδα. Το πρώτο σύνολο χαρακτηριστικών AI αναμένεται να κυκλοφορήσει σε αυτές τις συσκευές την επόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, ένα νέο iPhone SE 4 με υποστήριξη Apple Intelligence αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο, ενώ ένα entry-level iPad με δυνατότητα AI λέγεται ότι θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στην ίδια χρονιά. Επιπλέον, η Apple εργάζεται για να φέρει την τεχνολογία στο Vision Pro και δεδομένου ότι οι περιλήψεις ειδοποιήσεων με AI μπορούν να παραδοθούν στο Apple Watch, ο Gurman υποδηλώνει ότι μέχρι τις αρχές του 2026, «σχεδόν κάθε συσκευή της Apple με οθόνη» θα τρέχει το Apple Intelligence.

[via]

Loading