Η τρομερή διείσδυση του ChatGPT στην καθημερινότητα εκατομμυρίων χρηστών παγκοσμίως έχει θορυβήσει ειδικούς του τομέα της Τεχνολογίας και του AI γενικότερα που ζητούν να σταματήσει η ανάπτυξη του για τουλάχιστον 6 μήνες έως ότου τεθούν κάποιοι κανόνες για τον έλεγχο του AI εργαλείου, ενώ ήδη η Ιταλία προχώρησε σε απαγόρευση της χρήσης του στην χώρα λόγω παραβίασης των κανόνων GDPR από την OpenAI.
Παράλληλα, άλλη μια «κοινότητα» που δείχνει τεράστιο ενδιαφέρον για το ChatGPT είναι αυτή των hackers, οι οποίοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τη δημοφιλία του AI εργαλείου για να διανέμουν malware σε ανυποψίαστους χρήστες. Σύμφωνα με τους ερευνητές της CloudSEK, οι hackers έχουν στήσει καμπάνιες προώθησης ψεύτικων εργαλείων τύπου ChatGPT αξιοποιώντας κλεμμένους λογαριασμούς Facebook, Groups και Pages, αλλά και μέσω ψεύτικων διαφημίσεων στο κοινωνικό δίκτυο της Meta ξεγελώντας τους χρήστες για να πατήσουν σε links που υποτίθεται ότι οδηγούν στην τελευταία έκδοση του ChatGPT για να την κατεβάσουν στον υπολογιστή τους.
Καταρχάς να υπενθυμίσουμε ότι το ChatGPT είναι ένα online εργαλείο που δεν προσφέρει επιλογή να το κατεβάσεις σε κάποια συσκευή. Επομένως, για κανέναν λόγο μην πατήσετε σε κάποια διαφήμιση η link που σας παρακινεί να προχωρήσετε σε download, καθώς το πιθανότερο είναι πως θα γίνει εγκατάσταση κάποιου malware στη συσκευή σας. Μπορεί να σας φαίνεται αστείο το όλο concept που εμπνέυστηκαν οι hackers, παρόλα αυτά, η CloudSEK αποκαλύπτει ότι εκμεταλλεύονται groups του Facebook τα οποία παρακολουθούν περισσότεροι από 500,000 followers!
Εξάλλου, η CloudSEK έχει εντοπίσει τουλάχιστον 25 ιστοσελίδες που μιμούνται το AI chatbot της OpenAI, γι’ αυτό δώστε ιδιαίτερη προσοχή.