Find My Device: Το δίκτυο εντοπισμού της Google θα ενισχυθεί με πολύ σημαντική λειτουργία

Το δίκτυο Find My Device της Google είναι ακόμα υπό εξέλιξη, με λειτουργίες που προστίθενται αργά. Σύμφωνα με το 9to5Google, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να έρθει σύντομα έχει αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για τον κύριο ανταγωνιστή της, την Apple, με την εφαρμογή Find My στο iPhone.

Στην τελευταία έκδοση της εφαρμογής Find My Device για Android, v3.1.148, η Google έχει θέσει αυτό που αποκαλείται «θεμέλιο» για μια λειτουργία πυξίδας, όπως ακριβώς και το εργαλείο Precision Finding της Apple.

Επιπλέον, το 9to5Google αποκάλυψε ότι «ο κώδικας αποκαλύπτει πως η εφαρμογή θα σας κατευθύνει για να βρείτε μια συσκευή χρησιμοποιώντας μηνύματα όπως “Στρίψτε αριστερά”, “Στρίψτε δεξιά” και “Η συσκευή είναι πίσω σας”». Πιστεύει επίσης ότι «αφήνει ανοιχτή την πόρτα στο να πρόκειται για μια αναβάθμιση της υπάρχουσας λειτουργικότητας για τον εντοπισμό των trackers».

Η Apple εισήγαγε κάτι παρόμοιο πέρυσι με τη λειτουργία Precision Finding. Αν έχετε iPhone 15 ή iPhone 16 και χρησιμοποιείτε το Find My για να εντοπίσετε ένα αντικείμενο που διαθέτει επίσης UWB (Ultra Wide Band), λαμβάνετε ακριβείς οδηγίες για το χαμένο σας αντικείμενο. Είναι εξαιρετικά πρακτικό και η προοπτική να έρθει κάτι παρόμοιο στο Android είναι αρκετά ενδιαφέρουσα.

Οι UWB trackers, ή Ultra-Wideband trackers, χρησιμοποιούν την τεχνολογία UWB για ακριβή εντοπισμό θέσης. Στέλνουν και λαμβάνουν σύντομους παλμούς ραδιοκυμάτων σε ένα ευρύ φάσμα συχνοτήτων, επιτρέποντας εξαιρετικά ακριβείς μετρήσεις απόστασης και εντοπισμό θέσης. Η τεχνολογία UWB είναι κατάλληλη τόσο για εσωτερική όσο και για εξωτερική χρήση. Μπορεί να παρέχει ενημερώσεις θέσης σε πραγματικό χρόνο και διακρίνεται για τη χαμηλή κατανάλωση μπαταρίας.

Το 2023, η Google εγκαινίασε την υπηρεσία Find My Device, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να εντοπίζουν, να ασφαλίζουν και να διαχειρίζονται εξ αποστάσεως τις χαμένες ή κλεμμένες Android συσκευές τους. Ωστόσο, η υπηρεσία αντιμετώπισε κριτική για την παροχή ανακριβών ή ξεπερασμένων πληροφοριών τοποθεσίας, τις περιορισμένες δυνατότητες εντοπισμού εκτός σύνδεσης και τις ανησυχίες για την ασφάλεια. Ορισμένοι χρήστες χρειάζονται επίσης βοήθεια για την επαλήθευση της ταυτότητάς τους κατά την πρόσβαση στην υπηρεσία Find My Device, ιδίως σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το πότε η Google θα κυκλοφορήσει την πιο ακριβή λειτουργία εντοπισμού.

[via]

Loading