Gmail: Ακόμα πιο έξυπνες και ολοκληρωμένες AI απαντήσεις στα emails

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, η Google παρουσίασε αρκετές αλλαγές στην εφαρμογή Gmail για φορητές συσκευές, συμπεριλαμβανομένου ενός κομψού νέου περιβάλλοντος χρήσης για τις απαντήσεις στην εφαρμογή Android. Χάρη στην ενσωμάτωση του Gemini, εισήγαγε επίσης περιλήψεις με τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης για μεγάλα email threads και μια πιο έξυπνη εμπειρία αναζήτησης. Τώρα, η Google χρησιμοποιεί το Gemini για να βελτιώσει την εμπειρία του Smart Reply στην εφαρμογή του Gmail, παρέχοντας προτάσεις απαντήσεων με βάση το πλαίσιο.

Με το Smart Reply, το Gmail αναλύει το περιεχόμενο του email και εμφανίζει τρεις γρήγορες και σχετικές απαντήσεις στο κάτω μέρος. Οι προτάσεις είναι συνήθως βασικές και ιδανικές για χρήση όταν θέλετε να απαντήσετε με ένα ναι, όχι ή ίσως. Ωστόσο, αυτές οι προτάσεις μπορεί να μην λειτουργούν πάντα, με ορισμένα email να απαιτούν μια πιο λεπτομερή απάντηση. Έτσι, η Google υπερτροφοδοτεί το Smart Reply χρησιμοποιώντας το Gemini για να παρέχει πιο συμφραζόμενες και λεπτομερείς προτάσεις.

Η Google σημειώνει στην ανακοίνωση πως όταν ανοίγετε το παράθυρο σύνταξης για να απαντήσετε σε ένα email, θα βλέπετε στο κάτω μέρος έως και τρεις απαντήσεις που δημιουργούνται από το Gemini. Για να είναι πιο σχετικές, οι προτάσεις βασίζονται σε ολόκληρο το thread του email.

Το Gmail θα εμφανίζει στο κάτω μέρος πολλαπλές ενδείξεις απαντήσεων και μπορείτε να πατήσετε παρατεταμένα κάθε μία από αυτές για να λάβετε μια προεπισκόπηση της απάντησης που δημιουργείται από το Gemini. Πατώντας πάνω σε μια πρόταση θα την εισάγετε στο παράθυρο σύνταξης, από όπου μπορείτε να την επεξεργαστείτε περαιτέρω, αν χρειάζεται.

Με βάση το demo της Google, οι προτάσεις Smart Reply που τροφοδοτούνται από το Gemini φαίνονται πολύ πιο χρήσιμες και ισχυρές από την παλαιότερη εφαρμογή. Οι απαντήσεις που παράγει είναι πολύ πιο λεπτομερείς και συμφραζόμενες, γεγονός που θα σας εξοικονομήσει περισσότερο χρόνο.

Οι Smart Replies στο Gmail για Android και iOS που υποστηρίζονται από το Gemini κυκλοφορούν για τους κατόχους λογαριασμών Workspace που είναι εγγεγραμμένοι στα πακέτα Gemini Business, Enterprise, Education και Education Premium. Είναι επίσης διαθέσιμη για τους κατόχους απλών λογαριασμών Google που πληρώνουν για το πακέτο Google One AI Premium. Προς το παρόν θα λειτουργεί μόνο με τα Αγγλικά και απαιτεί την εγγραφή σας στα Google Workspace Labs.

Για τις μη υποστηριζόμενες γλώσσες, η εφαρμογή Gmail θα επιστρέψει στην εμφάνιση κανονικών προτάσεων Smart Reply. Οι Contextual Smart Replies στο Gmail κυκλοφορούν ήδη, αλλά η Google σημειώνει ότι μπορεί να χρειαστούν περισσότερες από 15 ημέρες για να εμφανιστούν για όλους.

[via]

Loading