Η ΕΕ ετοιμάζεται να απαγγείλει κατηγορίες στην Apple λόγω παραβίασης του Digital Markets Act

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να προσάψει κατηγορίες στην Apple για παραβίαση του Digital Markets Act, αφού διαπίστωσε ότι η εταιρεία δεν συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις της να επιτρέπει στους προγραμματιστές εφαρμογών να "κατευθύνουν" τους χρήστες σε προσφορές εκτός του App Store χωρίς προμήθεια, σύμφωνα με τους Financial Times, οι οποίοι επικαλούνται τρία άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Φαίνεται ότι η ΕΕ έχει πρόβλημα με το Core Technology Fee της Apple, αλλά οι ακριβείς κατηγορίες που φέρεται να σχεδιάζει να ασκήσει εναντίον της Apple δεν είναι σαφείς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Apple θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πρόστιμα μη συμμόρφωσης ύψους έως και 5% των μέσων ημερήσιων παγκόσμιων εσόδων της, τα οποία επί του παρόντος είναι λίγο πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Η έκθεση ανέφερε ότι τα ευρήματα της ΕΕ είναι προκαταρκτικά, οπότε η Apple μπορεί να έχει ακόμη χρόνο να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στο iOS πριν από την επίσημη απαγγελία των κατηγοριών από τις ρυθμιστικές αρχές. Σε περίπτωση που η ΕΕ προχωρήσει στις κατηγορίες, αυτές θα ανακοινωθούν επίσημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσα στις "επόμενες εβδομάδες", ανέφερε η έκθεση.

Η Apple πραγματοποίησε σημαντικές αλλαγές στο App Store, το Apple Pay, το Safari και άλλα στο iPhone στην ΕΕ ως μέρος του iOS 17.4 νωρίτερα φέτος. Η Apple επιτρέπει πλέον εναλλακτικές αγορές εφαρμογών, αλλά εξακολουθεί να χρεώνει ένα Core Technology Fee. Η Apple εισήγαγε επίσης μια οθόνη επιλογής προεπιλεγμένου web browser στο Safari, επιτρέπει πλέον σε web browsers τρίτων να χρησιμοποιούν μηχανές web εκτός από τη δική της μηχανή WebKit στο iPhone και επιτρέπει πλέον σε εφαρμογές mobile wallet τρίτων να έχουν πρόσβαση στο τσιπ NFC του iPhone για λειτουργία ανέπαφων πληρωμών.

[via]

Loading