Η Google εργάζεται για την κρυπτογράφηση των RCS μεταξύ Android και iPhone

Με την πολυπόθητη κυκλοφορία του RCS στα iPhone, η Google κοιτάζει μπροστά σε νέα χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της end to end κρυπτογράφησης (E2EE) μεταξύ Android και iPhone.

Ο οργανισμός GSMA αναφέρει χαρακτηριστικά: 

Το επόμενο σημαντικό ορόσημο είναι το RCS Universal Profile να προσθέσει σημαντικές προστασίες χρηστών, όπως η διαλειτουργική κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο. Αυτή θα είναι η πρώτη ανάπτυξη τυποποιημένης, διαλειτουργικής κρυπτογράφησης μηνυμάτων μεταξύ διαφορετικών υπολογιστικών πλατφορμών, αντιμετωπίζοντας σημαντικές τεχνικές προκλήσεις, όπως η ομοσπονδία κλειδιών και η κρυπτογραφικά επιβεβλημένη συμμετοχή σε ομάδες. Επιπλέον, οι χρήστες θα επωφεληθούν από ισχυρότερη προστασία από απάτες, απάτη και άλλες απειλές ασφαλείας.

Η Google πρόσθεσε ότι "συνεργάζεται με το ευρύτερο οικοσύστημα για να φέρει το cross-platform E2EE στις συνομιλίες RCS το συντομότερο δυνατό". Η εφαρμογή Google Messages στο Android προσφέρει σήμερα τη δική της κρυπτογράφηση E2E για συνομιλίες RCS 1:1 και ομαδικές συνομιλίες, η οποία δεν επεκτείνεται στις συνομιλίες στα iPhone

Είμαστε υπερήφανοι που προσφέρουμε κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο (E2EE) στο Google Messages με RCS από το 2020. Πιστεύουμε ότι το E2EE είναι ένα κρίσιμο στοιχείο της ασφαλούς ανταλλαγής μηνυμάτων και συνεργαζόμαστε με το ευρύτερο οικοσύστημα για να φέρουμε το συντομότερο δυνατό το E2EE σε cross-platform συνομιλίες RCS. Η Google έχει δεσμευτεί να παρέχει μια ασφαλή και ιδιωτική εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων για τους χρήστες και παραμένουμε αφοσιωμένοι στο να καταστήσουμε το E2EE πρότυπο για όλους τους χρήστες του RCS ανεξάρτητα από την πλατφόρμα.

Πέρυσι, η Google περιέγραψε λεπτομερώς τα σχέδια για την υποστήριξη του πρωτοκόλλου MLS για διαλειτουργικά κρυπτογραφημένα μηνύματα E2EE. Όταν ανακοινώθηκε το RCS για το iPhone, η Apple δήλωσε ότι ήθελε να συνεργαστεί με τα μέλη της GSMA για την προσθήκη κρυπτογράφησης στο πρότυπο.

Εν τω μεταξύ, η Google δήλωσε ότι "προσβλέπει από την Apple να προσθέσει τη δυνατότητα αντίδρασης (reactions) σε αρχεία media, άμεσης απάντησης σε μηνύματα σε ομαδικές συνομιλίες και πολλά άλλα". Το RCS Universal Profile 2.7 οριστικοποιήθηκε τον Ιούνιο με δύο νέα χαρακτηριστικά:

* "Ενεργοποίηση των απαντήσεων και των αντιδράσεων (συμπεριλαμβανομένων των προσαρμοσμένων αντιδράσεων) στα απεσταλμένα και ληφθέντα μηνύματα"

* "για τον αποστολέα του μηνύματος, την Επεξεργασία, Ανάκληση και Διαγραφή μηνύματος που έστειλε νωρίτερα για τον εαυτό του και τον παραλήπτη του μηνύματος"

Loading