Η realme επιδεικνύει φόρτιση στα 320W για 0-100% σε λιγότερο από 5 λεπτά!

Μια άδεια μπαταρία smartphone αποτελούσε μεγάλο πρόβλημα, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει με τη διαθεσιμότητα των τεχνολογιών ταχείας φόρτισης. Τα περισσότερα τηλέφωνα υψηλών προδιαγραφών σήμερα μπορεί να καταναλώνουν μερικές δεκάδες βατ ενέργειας, αλλά η realme πιστεύει ότι αυτό δεν είναι αρκετό. Η κινεζική εταιρεία έκανε επίδειξη της ταχύτερης φόρτισης που έχουμε δει ποτέ σε smartphone, γνωστή ως SuperSonic Charge με μέγιστη ισχύ 320W!

Σε μια πρόσφατη εκδήλωση, η realme έδειξε πώς το SuperSonic Charge μπορεί να γεμίσει την μπαταρία ενός smartphone σε λιγότερο από πέντε λεπτά. Αυτή η τεχνολογία αποτελεί βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα πρότυπα υπερταχείας φόρτισης, όπως η φόρτιση 240W που παρουσιάστηκε σε επίδειξη το 2023. Χρησιμοποιώντας μια πρωτότυπη συσκευή με μια ειδικά σχεδιασμένη μπαταρία, η realme έδειξε πώς το SuperSonic Charge μπορεί να οδηγήσει την μπαταρία από το απόλυτο μηδέν στο 100% σε περίπου τεσσεράμισι λεπτά, ένα κατόρθωμα που έχει ονομάσει «θαύμα 4 λεπτών».

Αυτό το τεχνολογικό «θαύμα» βασίζεται σε διάφορα κομμάτια νέας τεχνολογίας που δεν είναι διαθέσιμα στις σημερινές συσκευές. Η συσκευή της δοκιμής περιλαμβάνει μια μπαταρία ιόντων λιθίου 4420 mAh, η οποία είναι λίγο χαμηλότερης χωρητικότητας από τα περισσότερα smartphones της εποχής μας, και ενσωματώνει τέσσερις μεμονωμένες κυψέλες που μπορούν όλες να λαμβάνουν ενέργεια ταυτόχρονα. Κάθε στρώμα έχει πάχος μικρότερο από 3mm, επιτρέποντάς τους να αναδιπλωθούν για να χωρέσουν μέσα στο σώμα του τηλεφώνου, προσφέροντας 10% μεγαλύτερη χωρητικότητα στον ίδιο χώρο σε σύγκριση με τα παραδοσιακά σχέδια.

Το άλλο στοιχείο της τεχνολογίας ταχείας φόρτισης είναι ο αντάπτορας ρεύματος, τον οποίο η realme ονόμασε Power Cannon. Διαθέτει δύο θύρες USB-C και υποστηρίζει διάφορα καθιερωμένα πρότυπα φόρτισης, όπως το USB Power Delivery (USB-PD) και το SuperVOOC της Oppo. Μπορεί να φτάσει τα 150W μέσω του SuperVOOC και τα 65W για το USB-PD, με το τελευταίο να είναι το ταχύτερο που θα δούμε στις περισσότερες συσκευές, όπως τα smartphones και τα laptops, όταν είναι συνδεδεμένα σε ένα Power Cannon.

Πέρα από την επίδειξη της τεχνολογίας, δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα δούμε κάποιο smartphone που να υποστηρίζει φόρτιση σε ισχύ 320W.

Loading