Ιερέας καταχράστηκε πάνω από 40.000 δολάρια της εκκλησίας για το...Candy Crush!

Ένας καθολικός ιερέας στις ΗΠΑ συνελήφθη αφού ξόδεψε περισσότερα από 40.000 δολάρια από τα χρήματα της εκκλησίας σε mobile games και άλλα αντικείμενα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Philadelphia Enquirer, ο Lawrence Zozak, ένας 51χρονος αιδεσιμότατος στο Pottstown της Πενσυλβάνια, κατηγορείται για κλοπή και συναφή εγκλήματα αφού χρησιμοποίησε την πιστωτική κάρτα της ενορίας για να χρηματοδοτήσει τον εθισμό του σε παιχνίδια όπως το Candy Crush και το Mario Kart Tour. Ο Zosak απομακρύνθηκε από τη θέση του στην εκκλησία St Thomas More το 2022 μετά από έρευνα του Γραφείου Υπηρεσιών και Υποστήριξης Ενοριών της Αρχιεπισκοπής.

Το γραφείο ανακάλυψε "ένα αστρονομικό ποσό συναλλαγών στην Apple" που γινόταν με την πιστωτική κάρτα της ενορίας σε ένα Apple ID που συνδεόταν με τον Zozak. Οι δαπάνες άρχισαν επίσης τον Σεπτέμβριο του 2019, λίγο μετά την ένταξή του στην εκκλησία, και διήρκεσαν μέχρι τον Ιούλιο του 2022.

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος των αγορών αφορούσε τα προαναφερθέντα mobile games, οι ντετέκτιβ διαπίστωσαν επίσης ότι ο Zozak είχε αγοράσει ένα tablet Amazon Fire, ένα σακίδιο πλάτης και ένα παιδικό σετ χημείας για να το στείλει στη βαφτιστήρα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Zozak αρνήθηκε ότι χρησιμοποίησε σκόπιμα τις πιστωτικές κάρτες της ενορίας για τις αγορές, δηλώνοντας ότι ήταν ήδη συνδεδεμένες με το smartphone του, ώστε να μπορεί να πληρώνει για εγκεκριμένο από την εκκλησία λογισμικό. Παραδέχτηκε, ωστόσο, ότι ενδέχεται να χρησιμοποίησε τις εκκλησιαστικές κάρτες κατά λάθος.

[via]

Loading