iOS 18: Καθιστά εύκολο τον διαμοιρασμό WiFi password από iPhone σε Android

Αν είστε κάτοχος iPhone και έχετε στο φιλικό σας κύκλο πολλούς χρήστες συσκευών Android, ο διαμοιρασμός κωδικών πρόσβασης Wi-Fi δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το iPhone της Apple έχει ενσωματωμένη δυνατότητα να μοιράζεται κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi, αλλά όσο προφανές κι αν είναι, λειτουργεί μόνο με συσκευές που ανήκουν στο οικοσύστημα της.

Η επερχόμενη έκδοση iOS 18 που παρουσιάστηκε στο WWDC 2024 έχει μια μικρή αλλά χρήσιμη προσθήκη που σας επιτρέπει να μοιράζεστε κωδικούς πρόσβασης Wi-Fi από iPhone σε Android με μερικά απλά βήματα. Όπως εντοπίστηκε στην developer beta έκδοση του iOS 18, η νέα εφαρμογή Passwords σας επιτρέπει να μοιράζεστε κωδικούς πρόσβασης ως κωδικούς QR ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Passwords στο iOS 18 Developer Beta.
  • Πατήστε στην κατηγορία Wi-Fi που εμφανίζεται στην κεντρική σελίδα.
  • Μεταβείτε στο δίκτυο Wi-Fi που θέλετε να μοιραστείτε με άλλους. Το δίκτυο στο οποίο είστε συνδεδεμένοι θα έχει ένα εικονίδιο μπλε χρώματος.
  • Πατήστε στο "Εμφάνιση κωδικού QR δικτύου"

Μπορείτε να ζητήσετε από έναν χρήστη Android ή iPhone να σαρώσει αυτόν τον κωδικό QR απευθείας για να συνδεθεί στο δίκτυο Wi-Fi σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να τραβήξετε ένα screenshot του κωδικού QR για να τον αποθηκεύσετε για μεταγενέστερη πρόσβαση ή να τον μοιραστείτε χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή μηνυμάτων. Μια παρόμοια λειτουργία έρχεται επίσης και στο λειτουργικό σύστημα Windows 11.

Εκτός από τα δίκτυα Wi-Fi, η λειτουργία δουλεύει και με τα προσωπικά hotspots που έχετε χρησιμοποιήσει προηγουμένως στο iPhone σας. Δεδομένου ότι η εφαρμογή Passwords είναι διαθέσιμη στο iPadOS, η λειτουργία θα πρέπει να λειτουργεί παρόμοια και σε ένα iPad.

Λάβετε υπόψη ότι τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής μπορεί να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου καθώς κυκλοφορούν περαιτέρω εκδόσεις beta και η πραγματική εφαρμογή στη σταθερή έκδοση του iOS 18 μπορεί να φαίνεται ή να λειτουργεί διαφορετικά.

Loading