iOS 18: Στελέχη της Apple εξηγούν ορισμένα νέα χαρακτηριστικά για το Photos

Μια εφαρμογή που θα αποκτήσει νέα εμφάνιση στο iOS 18 είναι το Photos. Τρία στελέχη της Apple κάθισαν να συζητήσουν με το The National για την επανασχεδιασμένη εφαρμογή και αυτοί ήταν οι Jon McCormack, αντιπρόεδρος για την κάμερα και τις φωτογραφίες στην ομάδα μηχανικής λογισμικού της Apple, Della Huff, υπεύθυνη για την κάμερα και τις φωτογραφίες στην ομάδα μάρκετινγκ προϊόντων της Apple, και Billy Sorrentino, ανώτερος διευθυντής στη μονάδα σχεδιασμού ανθρώπινης διεπαφής της Apple.

Η επανασχεδιασμένη εφαρμογή Photos θα βρίσκεται στο iOS 18, στο iPadOS 18 και στο MacOS Sequoia και θα τροφοδοτείται από το Apple Intelligence. Το τελευταίο είναι αυτό που η εταιρεία αποκαλεί ως την πρώτη της βουτιά στον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI). Ο Sorrentino, μιλώντας για την εφαρμογή Photos που βασίζεται στην AI, δήλωσε: "Καθώς οι δυνατότητες, οι χρήστες και οι βιβλιοθήκες μας έχουν αυξηθεί, το ίδιο και η πυκνότητα της εφαρμογής Photos. Έτσι, αντί να κυνηγάμε και να τσιμπάμε παντού, δημιουργήσαμε μια απλή βελτιωμένη εμπειρία ενιαίας προβολής φωτογραφιών που βασίζεται στη βαθιά νοημοσύνη". Όλα όσα κάνει η Apple στην εφαρμογή Photos γίνονται με έναν στόχο και ο Sorrentino λέει: "Τελικά, θέλαμε να αφαιρέσουμε τις τριβές".

Μια νέα λειτουργία ασφαλείας για την εφαρμογή Photos συζητήθηκε από τον McCormack, ο οποίος δήλωσε: "Κάνουμε πολύ σαφές ότι όταν μια εφαρμογή χρησιμοποιεί για πρώτη φορά ένα API, ενημερώνουμε τον χρήστη για το τι ακριβώς ζητάει η εφαρμογή". Εάν μια εφαρμογή ζητήσει πλήρη πρόσβαση στη βιβλιοθήκη των φωτογραφιών σας, θα μπορείτε να "δημιουργήσετε έναν ειδικό μικρό υποκατάλογο" για την εν λόγω εφαρμογή. Οι προγραμματιστές θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν ένα "ολόκληρο ισχυρό σύνολο" API που θα τους βοηθήσει να βελτιώσουν τις εφαρμογές τους.

Η Apple έχει δηλώσει προηγουμένως ότι η εφαρμογή Photos θα υποστεί τον "μεγαλύτερο επανασχεδιασμό όλων των εποχών" με την ενημέρωση iOS 18. Η εφαρμογή, μαζί με το Safari και το Mail, είναι μία από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες εφαρμογές στο iOS. Τα χαρακτηριστικά που έρχονται στην εφαρμογή περιλαμβάνουν ένα νέο περιβάλλον χρήσης ενιαίου πλέγματος με τον μήνα και το έτος να αναγράφονται από κάτω, ώστε να διευκολύνεται η εύρεση μιας φωτογραφίας ή ενός video που τραβήχτηκε σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Μια νέα λειτουργία συλλογών θα οργανώνει φωτογραφίες και videos ανά αντικείμενο ή θέμα. Θεωρήστε το ως την αναβαθμισμένη έκδοση της τρέχουσας λειτουργίας Memories (Αναμνήσεις) που αποθηκεύει φωτογραφίες και video ανά γεγονός, άτομα ή θέμα.

Συζητώντας τις προσαρμογές, ο Huff της Apple λέει: "Πολλή βαθιά νοημοσύνη σε συνδυασμό με την προσαρμογή σημαίνει ότι το Photos μπορεί να γίνει πιο προσωπικό. Ο καθένας έχει διαφορετική ροή εργασίας και έτσι η αυτόματη προσαρμογή είναι πραγματικά το κλειδί εδώ". Αν και αυτό δεν αναφέρθηκε από κανένα από τα τρία στελέχη της Apple, ένα χαρακτηριστικό AI για την εφαρμογή Photos που ονομάζεται "Clean Up" αναμένεται να επιτρέψει στους χρήστες του iPhone να κυκλώσουν ανεπιθύμητα στοιχεία από μια εικόνα και να τα αφαιρούν. Είναι παρόμοιο με το χαρακτηριστικό Magic Eraser που έφερε αρχικά η Google στα Pixel smartphones. Έκτοτε η Google την έκανε διαθέσιμη σε περιορισμένη βάση σε άλλες συσκευές Android και iOS μέσω της εφαρμογής Google Photos.

Παρόλο που η δοκιμαστική έκδοση για προγραμματιστές του iOS 18 είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμη, η δημόσια δοκιμαστική έκδοση θα πρέπει να ξεκινήσει κάποια στιγμή αυτό το μήνα. Η σταθερή, τελική έκδοση του iOS 18 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

[via]

Loading