KASA: Ιδρύθηκε η Διαστημική Υπηρεσία της Νότιας Κορέας, στόχος η προσεδάφιση στον Άρη το 2045

Η Νότια Κορέα στοχεύει να επεκτείνει την παρουσία της στο Διάστημα. Η χώρα στοχεύει σε προσεδάφιση στον Άρη έως το 2045, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος κατά την εγκαινίαση της εθνικής της Διαστημικής Υπηρεσίας. Ο πρόεδρος Yoon Suk Yeol εγκαινίασε την Κορεατική Διαστημική Διοίκηση (KASA), η οποία θα επιβλέπει τη διαστημική πολιτική και θα επιδιώκει την προώθηση επιχειρήσεων που σχετίζονται με το Διάστημα.

«Η KASA θα εγκαινιάσει μια νέα διαστημική εποχή καλλιεργώντας εμπειρογνώμονες, υποστηρίζοντας παράλληλα εντατικά το οικοσύστημα της αεροδιαστημικής βιομηχανίας και προωθώντας την απαιτητική και καινοτόμο Έρευνα και Ανάπτυξη», δήλωσε ο Yoon.

Σύμφωνα με την αναφορά, η χώρα θα δεσμευτεί να δαπανήσει 100 τρισεκατομμύρια γουόν (72,6 δισεκατομμύρια δολάρια) για το Διάστημα μέχρι την προγραμματισμένη αποστολή προσεδάφισης στον Άρη το 2045. Πολλές χώρες δεσμεύονται να γίνουν αναδυόμενες διαστημικές δυνάμεις, με τις επενδύσεις στο Διάστημα να υπόσχονται καινοτομία και ανάπτυξη.

Η Νότια Κορέα δραστηριοποιείται, ωστόσο, ήδη στο Διάστημα. Έχει έναν δορυφόρο, με την ονομασία Danuri, σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, παρέχοντας εικόνες και δεδομένα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν το πρόγραμμα Artemis της NASA. Έχει αναπτύξει ένα πλήρως δικό της όχημα εκτόξευσης, με την ονομασία Nuri, και η χώρα στοχεύει στην πρώτη της ρομποτική προσεδάφιση στη Σελήνη έως το 2032.

Η ίδρυση της KASA και τα σχέδια για τη Σελήνη και τον Άρη απηχούν την αύξηση των διαστημικών φιλοδοξιών της Ασίας. Η Ινδία (Chandrayaan 3), η Ιαπωνία (SLIM) και πιο πρόσφατα η Κίνα, με το Chang'e-6, έχουν προσεδαφιστεί με επιτυχία στη Σελήνη μέσα στον τελευταίο χρόνο.

[via]

Loading