Proton Scribe: Ο AI βοηθός γραψίματος που σέβεται την ιδιωτικότητα του χρήστη

Η Proton εγκαινίασε σήμερα το Proton Scribe, έναν AI βοηθό γραψίματος που βασίζεται σε τοπική τεχνητή νοημοσύνη (AI) που προστατεύει την ιδιωτικότητα. Το Proton Scribe είναι ενσωματωμένο με το Proton Mail για να σας βοηθήσει να συντάξετε emails με βάση μία μόνο προτροπή. Ο βοηθός μπορεί επίσης να ελέγχει το περιεχόμενό σας και να διορθώνει την ορθογραφία και τη γραμματική με ένα μόνο κλικ.



Η αναμφισβήτητα πιο σημαντική πτυχή του Proton Scribe είναι το απόρρητο. Η Proton δημιούργησε το Scribe με μια μοναδική προσέγγιση τοπικής τεχνητής νοημοσύνης, που σημαίνει ότι οι προτροπές δεν αποστέλλονται σε μια υπηρεσία cloud. Αντίθετα, όλα συμβαίνουν στις συσκευές σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τους ασφαλείς servers «χωρίς καταγραφή» της Proton.

Πολλοί χρήστες ανησυχούν ότι διάφορες υπηρεσίες AI χρησιμοποιούν το περιεχόμενό τους για την εκπαίδευση μεγάλων γλωσσικών μοντέλων και χειρίζονται λανθασμένα τα δεδομένα τους. Αυτές οι ανησυχίες φαίνονται βάσιμες σε μια εποχή όπου τα δεδομένα συχνά πωλούνται στον πλειοδότη.

Με άλλα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που έγιναν δημοφιλή τους τελευταίους μήνες, τα δεδομένα κακομεταχειρίζονται και καταχράζονται τακτικά χωρίς να υπάρχει δυνατότητα εξαίρεσης από τη συλλογή δεδομένων και την εκπαίδευση της Τεχνητής Νοημοσύνης. Οι χρήστες δικαίως ανησυχούν για τις επιπτώσεις στην ιδιωτικότητα. Σε μια πρόσφατη έρευνα μεταξύ των χρηστών του Proton, το 79% των επιχειρηματικών χρηστών δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να χρησιμοποιούνται τα προσωπικά του δεδομένα για την εκπαίδευση της Τεχνητής Νοημοσύνης. Παρά ταύτα, το 60% των χρηστών είχε ή θα ήθελε να χρησιμοποιήσει AI, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται στο 75% των επιχειρηματικών χρηστών. Ένας AI βοηθός γραψίματος ήταν ένα από τα πιο απαιτητικά χαρακτηριστικά.


Η Proton υποστηρίζει ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη της δεν εκπαιδεύεται με δεδομένα από τα εισερχόμενα των χρηστών της. Αυτή η διαδικασία θα ήταν αδύνατη λόγω της κρυπτογράφησης μηδενικής πρόσβασης που χρησιμοποιεί η υπηρεσία της. Η Proton έχει επίσης δημιουργήσει μια πολιτική που δεν διατηρεί ποτέ τα δεδομένα που πληκτρολογούνται στο Proton Scribe. Κανένα δεδομένο δεν μοιράζεται με τρίτους, επειδή η Proton ανέπτυξε τη νέα υπηρεσία στο σύνολό της.

Σε πρώτη φάση, το Proton Scribe θα είναι διαθέσιμο στους επαγγελματικούς πελάτες του Proton Mail με κόστος €2,99 ανά χρήστη ανά μήνα (μετά από δωρεάν δοκιμή 14 ημερών). Όλοι οι συνδρομητές Proton Visionary και Lifetime θα έχουν πρόσβαση στο Proton Scribe δωρεάν.

[Proton]

Loading