Roman Space Telescope: Θα «γυρίζει τον χρόνο πίσω» σε μεγαλύτερες περιοχές του Διαστήματος

Οι ανησυχίες της NASA και των υπόλοιπων διαστημικών υπηρεσιών σχετικά με την εις βάθος παρατήρηση του Διαστήματος και των ουράνιων σωμάτων δεν θα περιοριστούν μόνο στο πανίσχυρο James Webb Space Telescope. Η υπηρεσία θέλει να προχωρήσει ακόμα παραπέρα και μάλιστα ετοιμάζει ένα ακόμη τηλεσκόπιο που θα ενισχύσει πολύ περισσότερο την γνώση της Ανθρωπότητας για το πως μπορεί να ήταν κάποτε το Σύμπαν.

Σύμφωνα με τον Aaron Yung, μεταδιδακτορικό ερευνητή του Goddard Space Flight Center της NASA, τα σημερινά τηλεσκόπια όπως Hubble, JWST, Maryland και Greenbelt έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να «κοιτάζουν» το Διάστημα από πολύ συγκεκριμένες «κλειδαρότρυπες». Με το νέο τηλεσκόπιο Roman Space Telescope εκτιμούν πως θα αποκτήσουν μια πιο ευρεία εικόνα του Διαστήματος και ενδεχομένως θα τους επιτραπεί τρόπον τινά να γυρίσουν τον χρόνο πίσω στις περιοχές όπου θα ρίχνει το φως του.

Το Roman Space Telescope είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει την λειτουργία του το 2027, όμως η NASA έχει ξεκινήσει ήδη να δοκιμάζει διάφορες προσομοιώσεις για τις δυνατότητες του, έστω σε θεωρητικό επίπεδο. Σε αντίθεση με τα Hubble και JWST που εστιάζουν σε πολύ συγκεκριμένα μέρη, το RST θα συμπεριλαμβάνει ταυτόχρονα πολύ μεγαλύτερες περιοχές σε μια εικόνα για να αναλύουν οι αστρονόμοι χιλιάδες ή και εκατομμύρια γαλαξίες με μιας. Αυτές οι πληροφορίες θα συνδυάζονται με τις αντίστοιχες των Hubble και JWST προκειμένου να γυρίζουν τον χρόνο πίσω και να κοιτάζουν στο παρελθόν του Διαστήματος με μεγαλύτερη ακρίβεια και αξιοπιστία.

roman-space-telescope.jpg

[NASA]

Loading