Starlink: Εκθετική η αύξηση των συνδρομητών της υπηρεσίας του Elon Musk

Η SpaceX αποκάλυψε ότι η υπηρεσία δορυφορικού Internet Starlink έχει πλέον 4 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως. Η υπηρεσία του Elon Musk κερδίζει γρήγορα νέους πελάτες, προσθέτοντας 1 εκατομμύριο νέους μόνο τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Οι πρώτοι πελάτες του Starlink συνδέθηκαν τον Οκτώβριο του 2020 και η υπηρεσία έφτασε το πρώτο 1 εκατομμύριο συνδρομητές τον Δεκέμβριο του 2022.

Το Starlink έχει διανύσει μεγάλο δρόμο από τότε που η SpaceX ανέπτυξε την πρώτη φουρνιά των 60 δορυφόρων σε χαμηλή γήινη τροχιά το 2019. Ο αστερισμός πιστεύεται ότι περιλαμβάνει πλέον 6.300 δορυφόρους και εξακολουθεί να αυξάνεται καθώς η SpaceX επιδιώκει να αναπτύξει την υπηρεσία της με ταχύτερη, πιο αξιόπιστη και ευρύτερη κάλυψη.

Εκτός από τους οικιακούς πελάτες, η Starlink εξυπηρετεί επίσης έναν αυξανόμενο αριθμό εταιρικών πελατών, όπως γραμμές κρουαζιέρας και αεροπορικές εταιρείες. Η είδηση αυτού του τελευταίου ορόσημου πελατών ήρθε την ίδια ημέρα που η Air France ανακοίνωσε ότι από το ερχόμενο καλοκαίρι θα αρχίσει τη σταδιακή εγκατάσταση του Starlink στο στόλο των αεροσκαφών της, ώστε να προσφέρει στους επιβάτες της υπερ-υψηλής ταχύτητας internet. Η υπηρεσία θα επεκταθεί τελικά σε ολόκληρο τον στόλο της Air France, με τους χρήστες να πρέπει να εγγραφούν και να συνδεθούν στο πρόγραμμα επιβράβευσης Flying Blue της αεροπορικής εταιρείας για να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία.

Παρόλα αυτά, το Starlink αντιμετώπισε κάποια προβλήματα στην πορεία, με τους αστρονόμους, για παράδειγμα, να διαμαρτύρονται εδώ και καιρό ότι τα ίχνη φωτός από τους δορυφόρους επισκιάζουν τη θέα τους στο βαθύ Διάστημα. Τα πράγματα χειροτερεύει η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από τη νέα γενιά δορυφόρων του Starlink, η οποία παρεμβαίνει στα ραδιοτηλεσκόπια που βρίσκονται στη Γη και προκαλεί περαιτέρω διαταραχές.

Εμείς, πάντως, ως χρήστες της υπηρεσίας Starlink από τον περασμένο Μάιο, είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι και επιτέλους έχουμε πρόσβαση σε αξιόπιστο και ταχύτατο Internet σε μια τρομερά τουριστική περιοχή όπου είναι ντροπή εν έτει 2024 να παρέχονται αυτές οι επίγειες «υπηρεσίες»...

Loading