Το νέο ανθρωποειδές ρομπότ Atlas της Boston Dynamics παίρνει κάμψεις! [Video]

Τον περασμένο Απρίλιο, η Boston Dynamics εγκαινίασε μια νέα εποχή για το ανθρωποειδές ρομπότ Atlas - αποσύροντας το original που ομολογουμένως είχε φτάσει σε ένα πολύ εντυπωσιακό επίπεδο από πλευράς κινήσεων (π.χ. χόρευε, έκανε άλματα και παρκούρ) - και τη θέση του πήρε ένα νέο πλήρως ηλεκτρικό ρομπότ. Η νέα έκδοση ξεχωρίζει για το γεγονός ότι είναι πιο λεπτή και πιο εκλεπτυσμένη στον τομέα της κινητικότητας, κάτι που διαπιστώνουμε και από το τελευταίο video που μοιράστηκε η εταιρεία με την ιστοσελίδα Techcrunch.

Μέχρι πρότινος είχαμε δει μόλις 40 δευτερόλεπτα από το νέο ηλεκτρικό Atlas της Boston Dynamics σε δράση. Το νέο ρομπότ εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο εμπορικής αξιοποίησης σε εργοστασιακούς χώρους, ωστόσο, το νέο video που μας το δείχνει να παίρνει κάμψεις με εξαιρετική ακρίβεια και πλαστικότητα είναι, αν μη τι άλλο, πολύ εντυπωσιακό.

Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο αυτή η ικανότητα θα μπορούσε να αποδειχθεί ευεργετική σε ένα εργοτάξιο, δεν παύει να αποτελεί μια εξαιρετική επίδειξη της στιβαρότητας και της ισχύος των αρθρώσεων και των μηχανισμών κίνησης του νέου Atlas.

[via]

Loading