WhatsApp και Facebook Messenger αναβαθμίζονται για υποστήριξη άλλων εφαρμογών συνομιλιών!

Προκειμένου να συμμορφωθεί με τον ευρωπαϊκό νόμο Digital Markets Act, η Meta δίνει στους χρήστες του WhatsApp και του Facebook Messenger τη δυνατότητα να συνδέονται με άτομα που χρησιμοποιούν third-party υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων, τα λεγόμενα third-party chats.

Η Meta ανέφερε ότι πέρασε τους τελευταίους μήνες συλλέγοντας πληροφορίες και δεδομένα από τους χρήστες σχετικά με το τι πρέπει να θέσει ως προτεραιότητα όσον αφορά τις συνομιλίες τρίτων.

Ως αποτέλεσμα, έχουμε ενσωματώσει νέες ειδοποιήσεις στο WhatsApp και το Messenger που ενημερώνουν τους χρήστες σχετικά με τις συνομιλίες τρίτων. Θα υπενθυμίζουμε στους χρήστες κάθε φορά που γίνεται διαθέσιμη μια νέα third-party εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων. Έχουμε επίσης σχεδιάσει μια απλή ροή εισόδου για τους χρήστες, όπου μπορούν να μάθουν περισσότερα για τις συνομιλίες τρίτων και να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία. Οι επιλογές περιλαμβάνουν την επιλογή των εφαρμογών τρίτων παρόχων από τις οποίες θέλουν να λαμβάνουν μηνύματα και τον τρόπο με τον οποίο θα ήθελαν να διαχειρίζονται τα εισερχόμενά τους.

Σύμφωνα με την ανάρτηση της Meta, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν αν θα ήθελαν τα μηνύματα τρίτων να παραδίδονται σε ξεχωριστό φάκελο, στα τρέχοντα εισερχόμενά τους ή με οποιονδήποτε τρόπο συνδυαστικά. Η Meta έχει επίσης συμπεριλάβει λειτουργίες όπως reactions, άμεσες απαντήσεις, δείκτες πληκτρολόγησης και αποδείξεις ανάγνωσης. Οι επιλογές δημιουργίας ομάδων, φωνητικής κλήσης και βιντεοκλήσης θα συμπεριληφθούν το 2027.

Όπως συζητήθηκε λεπτομερέστερα σε προηγούμενο blog μας, η δημιουργία συνομιλιών τρίτων είναι τεχνικά απαιτητική και η διατήρηση της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας είναι κοινή ευθύνη. Έχουμε ήδη διανύσει πολύ δρόμο, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη να χτίσουμε.

[via]

Loading