YouTube Mobile: Νέα λειτουργία για εύκολο διαμοιρασμό συγκεκριμένου χρονικού σημείου του video

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στο YouTube είναι κάτι που οι περισσότεροι χρήστες του σε Android ή iOS θα εκτιμήσουν. Η Google έχει αρχίσει να εμφανίζει έναν νέο διακόπτη στα videos της εφαρμογής YouTube για συσκευές Android και iOS, ο οποίος επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται ένα video ακριβώς στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή (timestamp) που επιθυμούν.

Σημειωτέον, η διαδικασία διαμοιρασμού ενός video δεν έχει αλλάξει, αλλά έχει προστεθεί ένα νέο toggle στο φύλλο διαμοιρασμού. Μέχρι πρότινος, η κοινή χρήση ενός συγκεκριμένου χρονικού σημείου ή των links σε χρονικά σημεία στο YouTube για φορητές συσκευές δεν ήταν πάντα μια ομαλή εμπειρία.

Δεν έχει γίνει σαφές πότε άρχισε να εμφανίζεται η συγκεκριμένη αλλαγή στους χρήστες, αλλά είναι πλέον διαθέσιμη. Ένας από τους άλλους τρόπους για να μοιραστείτε ένα timestamp στο YouTube mobile ήταν να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία «Clip», που είναι διαθέσιμη μέσα στην επιλογή «Remix». Ωστόσο, αυτή είναι μια κουραστική διαδικασία που απαιτεί το κόψιμο ενός video για να πάρεις ένα YouTube Short διάρκειας έως 60 δευτερολέπτων.

Πλέον, όταν κάνετε κλικ στο κουμπί Share, θα δείτε ένα νέο διακόπτη timestamp στην επάνω δεξιά πλευρά. Αυτό καταργεί την ανάγκη να βλέπετε το YouTube σε browser, να προσθέτετε στη συνέχεια το «&t=» και τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή σε μορφή «XmXXs». Στο desktop, μπορείτε να εισαγάγετε χειροκίνητα ένα timestamp ή να κάνετε δεξί κλικ στο video και να επιλέξετε «Copy video URL at the current time», η οποία δεν ήταν διαθέσιμη στο YouTube για φορητές συσκευές, μέχρι τώρα.

Η νέα λειτουργία εμφανίζεται σταδιακά στους χρήστες, επομένως, αν δεν την βλέπετε ίσως θα χρειαστεί να περιμένετε μερικές ημέρες μέχρι να ενημερωθεί ο αντίστοιχος server της Google.

[via]

Loading