YouTube Music: Ραδιόφωνο από AI και αναζήτηση μουρμουρίζοντας

Πέρυσι τον Αύγουστο αναφέραμε ότι το YouTube Music δοκίμαζε μια λειτουργία αναζήτησης ήχου που θα μας επέτρεπε να αναζητούμε μουσική μουρμουρίζοντας, τραγουδώντας ή παίζοντας την. Τώρα, όμως, έφτασε η ώρα για το επίσημο λανσάρισμα για όλους τους χρήστες σε iOS και Android.

Η ακρίβεια της λειτουργίας θα εξαρτηθεί φυσικά από το πόσο καλά μπορείς να τραγουδήσεις ή να μουρμουρίσεις. Αν, όμως, αν η αναγνώριση ήχου μπορέσει να βρει μια αντιστοιχία, το κάνει πολύ γρήγορα και θα παρουσιάζει βασικές πληροφορίες, όπως το όνομα και τον καλλιτέχνη του τραγουδιού, το έτος και την κατάσταση λήψης.



Για να ενεργοποιήσετε την αναζήτηση ήχου, απλώς πατήστε τον μεγεθυντικό φακό στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής YouTube Music. Αυτό αποκαλύπτει ένα εικονίδιο ηχητικού κύματος, και αν πατήσετε σε αυτό θα εμφανιστεί η σελίδα αναζήτησης σε πλήρη οθόνη. Τώρα το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μουρμουρίσετε ή να τραγουδήσετε και να ελπίζετε ότι το YouTube Music θα σας καταλάβει.

Αυτή δεν είναι η μόνη νέα λειτουργία που έρχεται στο YouTube Music. Σύμφωνα με το 9to5google, η υπηρεσία δοκιμάζει τώρα επίσημα τη λειτουργία ραδιοφώνου που δημιουργείται από Τεχνητή Νοημοσύνη για τους premium συνδρομητές στις ΗΠΑ.

Η λειτουργία εντοπίστηκε νωρίτερα αυτό το μήνα για πολύ λίγους και εκλεκτούς, αλλά τώρα φαίνεται να επεκτείνεται ευρύτερα στους συνδρομητές που πληρώνουν. Η λειτουργία δουλεύει λαμβάνοντας προτροπές κειμένου ή φωνής και στη συνέχεια δημιουργώντας μια προσαρμοσμένη, εξατομικευμένη επιλογή μουσικής από αυτές.

[via]

Loading