Epic Games Store: Επίσημα διαθέσιμο το κατάστημα στα iPad της Ευρώπης

Μόλις μία ημέρα μετά την επίσημη έγκριση της λειτουργίας των third party καταστημάτων εφαρμογών στο iPad στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Epic Games ανακοίνωσε στο X ότι το Epic Games Store μπορεί πλέον να εγκατασταθεί στο iPadOS. Ωστόσο, για να το εγκαταστήσετε πρέπει να ζείτε σε μια χώρα της ΕΕ και να έχετε καταχωρήσει έναν λογαριασμό Apple για τη χώρα αυτή.

Το λανσάρισμα της Τρίτης σχετίζεται με το Digital Markets Act (DMA) της ΕΕ, ένα σύνολο κανόνων δικαιοσύνης της αγοράς και υπέρ του ανταγωνισμού. Τον τελευταίο χρόνο, η Επιτροπή έχει ορίσει αρκετούς λεγόμενους gatekeepers που λειτουργούν «υπηρεσίες βασικών πλατφορμών.» Το iPadOS, το λειτουργικό σύστημα που τροφοδοτεί το iPad, είναι μια καθυστερημένη προσθήκη στον κατάλογο των ρυθμιζόμενων πλατφορμών.

Ως αποτέλεσμα του ορισμού, η Apple είχε έξι μήνες για να ενημερώσει το iPadOS ώστε να διασφαλίσει ότι οι άνθρωποι που ζουν στην ΕΕ θα μπορούσαν να εγκαταστήσουν εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών. Την Παρασκευή, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αυτό θα ήταν εφικτό με την κυκλοφορία του iPadOS 18.

Φαίνεται ότι η Epic Games ήταν καλά προετοιμασμένη για αυτή τη στιγμή, καθώς η εταιρεία κυκλοφόρησε το κατάστημα παιχνιδιών της για το iPad την επομένη της κυκλοφορίας του iPadOS 18. Η κατασκευάστρια εταιρεία παιχνιδιών είχε ήδη κυκλοφορήσει το Epic Games Store στο iOS, καθώς τα καταστήματα εφαρμογών τρίτων επιτρέπονται εδώ και αρκετούς μήνες στο iPhone (επίσης ως αποτέλεσμα των απαιτήσεων DMA).

Η έκδοση του Epic Games Store για το iPad είναι παρόμοια με αυτή που μπορείτε να βρείτε στο iOS. Μπορείτε να το εγκαταστήσετε από την ιστοσελίδα της Epic. Μόλις εγκατασταθεί το κατάστημα, οι χρήστες iPad μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν τα Fall Guys, Fortnite και Rocket League Sideswipe - τρία από τα παιχνίδια που είναι διαθέσιμα κατά την κυκλοφορία. Τα παιχνίδια είναι βελτιστοποιημένα ώστε να τρέχουν σε πλήρη οθόνη στο iPad.

Όταν η εταιρεία έφερε για πρώτη φορά το Epic Games Store στο iOS, δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με άλλους προγραμματιστές παιχνιδιών, ώστε να μπορούν επίσης να λανσάρουν παιχνίδια στο iOS και στο iPadOS χωρίς να περάσουν από το App Store της Apple. Αλλά δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε αυτό το μέτωπο μέχρι στιγμής - οπότε φαίνεται να είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Loading