Το Fortnite επέστρεψε επιτέλους και επίσημα στο iOS!

Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, το Fortnite επιστρέφει στα iPhone, αλλά μόνο για τους χρήστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η επιστροφή αποτελεί μέρος της ευρύτερης κυκλοφορίας του Epic Games Store για iPhone, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί στην ΕΕ.

Η επιστροφή του Fortnite στο iOS έρχεται ως αποτέλεσμα του Digital Markets Act της ΕΕ, ο οποίος ανάγκασε την Apple να επιτρέψει τα marketplaces εφαρμογών τρίτων στην πλατφόρμα της. Οι χρήστες στην ΕΕ μπορούν πλέον να κατεβάσουν το Epic Games Store επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα της Epic στο iPhone τους.

Η διαθεσιμότητα του Fortnite είναι αναμφίβολα το κύριο χαρακτηριστικό της έναρξης λειτουργίας του Epic Games Store. Το δημοφιλές παιχνίδι battle royale αφαιρέθηκε από το App Store το 2020 μετά από διαμάχη μεταξύ της Epic και της Apple σχετικά με τα συστήματα αγορών εντός εφαρμογών. Πριν από αυτό, το Fortnite στο iOS απέφερε περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια σε διάστημα δύο ετών, ενώ η Apple εισέπραξε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από το ποσοστό 30% που έπαιρνε από τις in-app αγορές του Fortnite.

Κατά τα άλλα, ο σημερινός κατάλογος παιχνιδιών στο Epic Games Store του iOS είναι περιορισμένος και περιλαμβάνει μόνο μερικούς τίτλους της Epic, όπως το Fortnite και το Rocket League Sideswipe. Ωστόσο, η εταιρεία λέει ότι σχεδιάζει να επεκτείνει τη βιβλιοθήκη με την πάροδο του χρόνου και βρίσκεται σε συζητήσεις με third-party mobile developers.

Το Epic Games Store είναι διαθέσιμο μόνο σε iPhone με iOS 17.4 ή νεότερη έκδοση, ενώ οι χρήστες iPad θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την κυκλοφορία του iPadOS 18 για να έχουν πρόσβαση στο κατάστημα στις συσκευές τους. Η Epic αναφέρει ότι σχεδιάζει να επεκτείνει τη διαθεσιμότητα του καταστήματός της και σε άλλες περιοχές όπου το επιτρέπουν οι κανονισμοί, με την Ιαπωνία να έχει προγραμματιστεί για το 2025. Η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο την επίτευξη 100 εκατομμυρίων mobile downloads του καταστήματός της μέχρι το τέλος του έτους, που θα αποτελείται από συνδυασμένες εγκαταστάσεις παιχνιδιών τόσο σε iOS όσο και σε Android.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Epic Games Store για Android και iOS από την επίσημη ιστοσελίδα του καταστήματος.

Loading