Σύντομα το Fortnite ξανά στο iOS! Η Apple ενέκρινε το κατάστημα της Epic Games

Η Epic Games παλεύει να πείσει την Apple να εγκρίνει ένα Epic Games Store για το iPhone από την εποχή της δικαστικής διαμάχης του 2021 μεταξύ Epic και Apple. Αυτή η δικαστική διαμάχη έλαβε χώρα αφότου η Apple έδιωξε την Epic και το δημοφιλές παιχνίδι Fortnite από το App Store επειδή προσπάθησε να παρακάμψει την πλατφόρμα επεξεργασίας πληρωμών της Apple, η οποία έπαιρνε προμήθεια κάθε φορά που γινόταν μια αγορά εντός εφαρμογής.

Χάρη στο Digital Markets Act (DMA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Apple υποχρεούται να επιτρέψει σε τρίτους να βρουν στέγη μέσα στο iOS στην ΕΕ. Μέσα στο Σαββατοκύριακο, η Epic παραπονέθηκε ότι η Apple είχε απορρίψει δύο φορές την αίτησή της να προσθέσει το Epic Games Store στο iPhone στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ. Η Epic δήλωσε ότι η απόφαση της Apple ήταν "αυθαίρετη, παρεμποδιστική και κατά παράβαση" του DMA. Ωστόσο, η Apple προχώρησε σε στροφή 180° και φέρεται να ενέκρινε την προσθήκη του Epic Game Store στο iOS.

Προηγούμενες αναφορές σημείωναν ότι η Apple πίστευε ότι η Epic ήταν ως επί το πλείστον συμβατή με τις κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ, εκτός από την τοποθέτηση ορισμένων κουμπιών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σύγχυση στους καταναλωτές. Οι προγραμματιστές απαγορεύεται να προσθέτουν κουμπιά στις εφαρμογές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τους χρήστες να πιστέψουν ότι ορισμένα στοιχεία της εφαρμογής έχουν κατασκευαστεί από την Apple. Η Epic δήλωσε ότι έχει χρησιμοποιήσει την ίδια διάταξη κουμπιών σε άλλες πλατφόρμες και ακολούθησε τις "τυπικές συμβάσεις" για τα κουμπιά του iOS.

Η Apple δήλωσε στο AppleInsider την περασμένη Παρασκευή ότι ενέκρινε την αίτηση της Epic για το Marketplace app της στην ΕΕ και απλώς ζήτησε από την Epic να διορθώσει το κουμπί στην επόμενη υποβολή που θα κάνει για το app. Η Apple δεν είναι γνωστή για το ότι υποχωρεί όταν αντιμετωπίζει μια τέτοια κατάσταση, αλλά εδώ πρέπει να είναι πολύ προσεκτική, επειδή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη καταλήξει σε μια προκαταρκτική άποψη ότι όσον αφορά την Apple, οι κανόνες της για το App Store παραβιάζουν το Digital Markets Act (DMA). Ως αποτέλεσμα, στην Apple θα μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο έως και 38 δισεκατομμύρια δολάρια ή το 10% των παγκόσμιων εσόδων της για το οικονομικό έτος 2023.

Η Epic πρέπει ακόμη να ολοκληρώσει τις εργασίες στο back end της εφαρμογής της, αν και προηγουμένως είχε δηλώσει ότι απέχει μόνο δύο μήνες από την προσθήκη της εφαρμογής της στο iOS. Η αναδίπλωση της Apple θα διευκολύνει την Epic να πετύχει τον στόχο της και πλέον είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει και επίσημα το Fortnite στο iOS!

[via]

Loading